Ώρα κυπέλλου για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Σάββατο, Μάιος 12, 2018 - 11:50πμ
eurokinissi.gr

Πέρυσι στο Βόλο τα μεγάλα επεισόδια επισκίασαν το αγωνιστικό κομμάτι και την κατάκτηση του τίτλου απο τον ΠΑΟΚ. Φέτος στον τελικό του ΟΑΚΑ είναι όλα διαφορετικά. Η ένταση είναι από πριν στο... κατακόρυφο, η ΑΕΚ είναι Πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια και θέλει το νταμπλ, ενώ ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος από δικά του λάθη και ψάχνει... αγωνιστική εκδίκηση.

Έτσι, απόψε (20:30, COSMOTE SPORT 1HD) οι δύο ομάδες αναζητούν τον τρόπο να φτάσουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου για δικούς τους, διαφορετικούς λόγους. Η ΑΕΚ θέλει μετά το πρωτάθλημα, να σηκώσει το νταμπλ. Κάτι που έχει να συμβεί 40 χρόνια στον σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, ψάχνει... εξιλέωση μέσω του Κυπέλλου αφού απέτυχε να γίνει πρωταθλητής φέτος. Και αν το κάνει θα κατακτήσει το δεύτερο σερί τρόπαιο.

Στο τελευταίο ματς της σεζόν, στις εξέδρες θα βρίσκονται και χιλιάδες οπαδοί. Οι φίλοι της ΑΕΚ αναμένεται να είναι περίπου 20.000, ενώ του ΠΑΟΚ 15.000 με την ατμόσφαιρα να είναι έκρυθμη, από όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επί ποδός θα βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ενώ από την Παρασκευή έχουν σημειωθεί επεισόδια στους δρόμους της Αθήνας και κανείς δεν θέλει να συμβούν και στο ΟΑΚΑ το βράδυ. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση το Grexit θα είναι πραγματικότητα, μιας και FIFA-UEFA περιμένουν την κατάσταση και το κλίμα του τελικού για να πάρουν την οριστική απόφαση τους, μετά τα όσα είδαν στην Τούμπα στις 11 Μαρτίου με το ντου του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο (είναι τιμωρημένο και θα είναι εκτός ΟΑΚΑ απόψε).

Αγωνιστικά ο Μανόλο Χιμένεθ έχει να αντιμετωπίσει στην ΑΕΚ τις απουσίες του Κονέ και του Μασουντ, αλλά και το ψυχολογικό... άδειασμα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα πανηγύρια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αναφορικά με την ενδεκάδα αναμένεται να ξεκινήσει με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τον Μπακάκη στο δεξί άκρο, τον Χουλτ στο αριστερό και τους Τσιγκρίνσκι-Βράνιες στα στόπερ, με τους Σιμόες-Γαλανόπουλο στα χαφ, τον Γκάλο δεξί χαφ, τον Μπακασέτα αριστερό και τον Λιβάγια πίσω από τον Αραούχο.

Τα δύο ερωτηματικά στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ είναι η μία θέση στα χαφ δίπλα στον Μαουρίσιο την οποία διεκδικούν ο Σάκχοφ με τον Κάνιας, και η άλλη θέση είναι του αριστερού πλάγιου επιθετικού για την οποία παλεύουν Μακ, Λήμνιος και Μπίσεσβαρ. Οι εννιά σίγουροι της ενδεκάδας φαίνεται ότι θα είναι ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, ο Βιεϊρίνια αριστερά στην άμυνα και ο Μάτος δεξιά, ο Βαρέλα με τον Κρέσπο οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ο Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή, ο Πέλκας πιο μπροστά σε ρόλο «δεκαριού», ο Τζάλμα Κάμπος δεξιά στην επίθεση και ο Πρίγιοβιτς στράικερ. Για τον παρτενέρ του Μαουρίσιο προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Σάκχοφ. Στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης στα περισσότερα παιχνίδια έχει ξεκινήσει ο Μακ και λογικά έχει τον πρώτο λόγο, αλλά πιθανότητες για το βασικό σχήμα έχουν και ο Λημνιός και ο Μπίσεσβαρ.

Βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα κοντά στο ΟΑΚΑ, ενόψει τις έναρξης του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στις 20:30 το βράδυ.

Οπαδοί υποχρέωσαν με τη βία πέντε, φερόμενους οπαδούς αντίπαλης ομάδας, να αποβιβαστούν από το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν, έβαλαν φωτιά στο όχημα και τους ξυλοκόπησαν.

Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, στη σκιά των χθεσινών σοβαρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ οπαδών και της Αστυνομίας, με συνέπεια τον τραυματισμό έξι αστυνομικών.

Η νεότερη πληροφόρηση που υπάρχει από το… μέτωπο των χθεσινών επεισοδίων κάνει λόγο για αστυνομικούς τραυματίες κι έναν οπαδό μαχαιρωμένο.

Πηγή: iefimerida.gr

Υποστήριξη: SilkTech