Ομπαμεγιάνγκ: "Είμαι ο πιο κουλ αρχηγός της Premier League, ίσως και στον κόσμο"

Σάββατο, Νοέμβριος 20, 2021 - 3:03μμ
Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αρχηγών στο ποδόσφαιρο. Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι από εκείνους που φορούν το περιβραχιόνιο και έχουν επίγνωση του βάρους που κουβαλούν.

Ο 32χρονος επιθετικός της Άρσεναλ, ο οποίος πήρε το περιβραχιόνιο το 2019 μίλησε για τον ρόλο του ηγέτη της ομάδας, υποστηρίζοντας πως θέλει να αποτελεί παράδειγμα για τους μικρότερους παίκτες.
Ο σταρ των κανονιέρηδων από την Γκαμπόν χαρακτήρισε τον εαυτό του ως τον πιο κουλ αρχηγό της Premier League, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να εμπνέει με τη στάση του και να είναι εκεί για να βοηθήσει την ομάδα με όποιον τρόπο μπορεί, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

"Είμαι ο πιο κουλ αρχηγός στο πρωτάθλημα, ίσως και στον κόσμο!. Για να πω την αλήθεια, προσπαθώ να είμαι παράδειγμα, νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του να είσαι αρχηγός και να προσπαθείς να εμπνεύσεις τους νέους στην ομάδα αλλά και τους μεγαλύτερους. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να δίνω ό,τι μπορώ για τον σύλλογο.
Αυτή είναι η δουλειά, όταν είσαι αρχηγός. Πρέπει να την πάρεις, να την αποδεχτείς και να την αντιμετωπίσεις. Είναι μια ωραία δουλειά, είναι η πιο ωραία δουλειά στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα.
Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλάω στην ομάδα και νομίζω ότι όλοι περιμένουν από εμένα να το κάνω αυτό, αλλά είμαι ένας ήσυχος, ένας ντροπαλός τύπος, αλλά δεν πειράζει. Προσπαθώ να το βελτιώσω και σίγουρα προσπαθώ να μιλάω κυρίως στα αποδυτήρια, νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο μέρος για μένα. Προσπαθώ να είμαι πάντα θετικός και να στηρίζω τα παιδιά.
Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή. Όταν δυσκολευόμαστε, μου αρέσει να λέω λίγα λόγια στα παιδιά και να προσπαθώ να τους περάσω θετικά μηνύματα. Στο μυαλό μου, ακόμα κι αν είναι μόνο δύο ή τρεις λέξεις, αυτό μπορεί να αλλάξει κάτι και ίσως είναι καλό", τόνισε ο αρχηγός των κανονιέρηδων.

Υποστήριξη: SilkTech