Ολυμπισμός και Κωστής Παλαμάς, σε ειδική εκδήλωση

Τρίτη, Αύγουστος 4, 2020 - 11:00πμ

Με ιδιαίτερη αγάπη και ουσιαστική συμμετοχή ανταποκρίθηκαν οι γνωστοί για την πολιτιστική τους δράση Σύλλογοι (Καστελλοκάμπου-Ρίου-Αγ.Βασιλείου-Αραχωβιτίκων-Μποζαιτίκων-Αγ.Παντελεήμονος-Ανθούπολης και Σελλά) στο κάλεσμα του Συλλόγου και Ομίλου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς».

Ο λόγος, μα να τιμήσουν τα 160 χρόνια από την γέννηση του Τιτάνα του Πνεύματος, συμπολίτη μας ποιητή Κωστή Παλαμά και να στηρίξουν την Διεθνή Ολυμπιακή Κίνηση του Συλλόγου Kωστής Παλαμάς για την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Θα απονεμηθεί στους Συλλόγους το γνωστό ενθύμημα, δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού με τίτλο «Ολυμπισμός-Ολυμπιακός ύμνος-Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο-Κωστής Παλαμάς» για την πολιτιστική τους δράση και την προσφορά τους στον άνθρωπο

Επίσης ομόφωνα αποφάσισαν να τιμήσουν τον ευεργέτη, ιδρυτή της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» κο.Στεφανόπουλο Αθανάσιο για την πολιτιστική του προσφορά στην Πόλη μας.
Την εκδήλωση τιμούν με την Καλλιτεχνική τους παρουσία οι καταξιωμένοι ζωγράφοι του Συλλόγου με μια πρωτότυπη Έκθεση παρουσιάζοντας το ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά σε εικαστικές δημιουργίες. Ο φιλότεχνος γίνεται συγχρόνως και αναγνώστης του ποιητικού έργου του Παλαμά.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 5 Αυγούστου στο Πολιτιστικό-Καλλιτεχνικό χώρο Εστίασης "Elefantas" στον Καστελλόκαμπο και ώρα 8.30 μμ, ευγενή προσφορά του διαχειριστή επιχειρηματία Γιάχου Γεώργιου
Χαρά μας και τιμή η παρουσία σας

Υποστήριξη: SilkTech