Ολυμπιακός: Τρελοί πανηγυρισμοί για την πρόκριση στο Final-4 του μπάσκετ και για το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο

Πέμπτη, Μάιος 5, 2022 - 9:49πμ
Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ολυμπιακός από χθες είναι ξανά στο Final 4, μετά από πέντε χρόνια και τέσσερις διοργανώσεις. Το 11ο στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά, επίδοση που ισοφαρίζει αυτή που έχει ο «αιώνιος» αντίπαλος, Παναθηναϊκός, ο οποίος μετράει 10 Final 4 στη EuroLeague και ένα στη SuproLeague.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησαν για τρίτη φορά της Μονακό σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, έκαναν το 3-2 και κέρδισαν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στο Βελιγράδι, όπου θα συναντήσουν την Ανατολού Εφές (3-1 την Αρμάνι Μιλάνο) στον έναν από τους δύο ημιτελικούς.
Ήδη στην τελική φάση έχει προκριθεί η Ρεάλ Μαδρίτης (3-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ) όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα (3-2 την Μπάγερν Μονάχου).
Μάλιστα, η πρόκριση ήρθε μπροστά στο κοινό του, που δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να εμψυχώνει την ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα! Με τα τελευταία δευτερόλεπτα να κυλούν και δίχως να έχει κοκκινίσει το χρονόμετρο, οι φίλοι της ομάδας μπήκαν στο παρκέ προκειμένου να πανηγυρίσουν με τους παίκτες.

Πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο για 47η φορά

Ο Ολυμπιακός με γκολ των Ρόνι Λόπες (51’) και Ρέαμπτσιουκ (62’) επικράτησε με ανατροπή 2-1 του ΠΑΟΚ στο εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα.

Το 3ο σερί και 47ο συνολικά πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες πανηγυρίστηκε στην Τούμπα, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να δώσουν ακόμα δυο εκτός έδρας παιχνίδια με Άρη και ΆΕΚ και δυο εντός με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό πριν τη φιέστα κατάκτησης του τίτλου, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 1-2 στην Τούμπα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά που έχει πλέον ως στόχο να φτάσει τα 50 πρωταθλήματα στα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, το 2025, έτρεξαν να σηκώσουν στα χέρια τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας, τον Πέδρο Μαρτίνς.

Υποστήριξη: SilkTech