Ολυμπιακός: Ο Φαλ κόντρα στην Άλμπα δεν σκόραρε 8 πόντους, αλλά 25 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Οκτώβριος 27, 2021 - 7:05μμ
Μουσταφά Φαλ

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου χωρίς τον Χασάν Μάρτιν λόγω τραυματισμού. Πριν το τζάμπολ ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε κατασταλάξει στην προφανή σκέψη, να χρησιμοποιήσει δηλαδή τον Λιβιό Ζαν Σαρλ στη θέση «5» ως αλλαγή του Μουσταφά Φαλ. Τα δύο γρήγορα φάουλ του Ζαν Σαρλ στο πρώτο ημίχρονο χάλασαν το rotation, ωστόσο ο Γάλλος «γίγαντας» ανταποκρίθηκε περίφημα.


Ας ξεκινήσουμε με τα απλά στατιστικά. Ο Φαλ έπαιξε 23:07 προσφέροντας 8 πόντους (4/5 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Οι αλλοιώσεις που υποχρεώνει τους αντιπάλους στα σουτ τους είναι μη μετρήσιμο στοιχείο.

Η επιρροή του στο παιχνίδι με τους Γερμανούς ήταν ξεκάθαρη και αποδεικνύεται. Στο χρόνο που βρέθηκε στο παρκέ το σκορ ήταν 60-40. Χρειάζεστε κάτι περισσότερο;

Ο Φαλ από τις τρεις ασίστ έδωσε στους «ερυθρόλευκους» 8 πόντους. Ο Παπανικολάου εκμεταλλεύτηκε τους 5 με ένα καλάθι χάρη σε κόψιμο στη ρακέτα και με ένα τρίποντο χάρη σε πάσα από μέσα προς τα έξω. Με αυτόν τον σημαντικό για το σύγχρονο μπάσκετ τρόπο (πάσα από μέσα προς τα έξω) προήλθε κι ένα τρίποντο του Σάσα Βεζένκοβ.

Επίσης ο Γάλλος βοήθησε με τα σκριν του να μπουν άλλοι 9 πόντοι. Ο Κώστας Σλούκας εκμεταλλεύτηκε αρκετά τα σκριν του Γάλλου και με σουτ μετά από ντρίμπλα βρήκε το στόχο.

Οι δυο τους χθες συνέθεσαν το καλύτερο δίδυμο του Μπαρτζώκα στο παρκέ (21-8 το σκορ) ενώ παρόμοια απόδοση είχε και η ταυτόχρονη παρουσία του Φαλ με τον Παπανικολάου (41-28 το σκορ).

Γενικά λοιπόν μπορεί η στατιστική του Φαλ να κατέγραψε 8 πόντους, αλλά ο Γάλλος ευθύνεται για 25 πόντους της ομάδας του. Οκτώ που σκόραρε, οκτώ από τις ασίστ του και εννιά από τα σκριν του.

Υποστήριξη: SilkTech