Ολυμπιακός - Φενέρ: Ματς «do or die» στο Φάληρο για τη 2η θέση

Πέμπτη, Νοέμβριος 25, 2021 - 8:05μμ
Ολυμπιακός - Φενέρ

Η δεύτερη ήττα του Ολυμπιακού από την Αϊντραχτ στο φαληρικό γήπεδο με σκορ 2-1 στο τέλος του ματς είναι και ο λόγος που η Φενέρ βρίσκεται μία... ανάσα από τους Πειραιώτες στον όμιλο τους στο Europa League καθώς στην ίδια αγωνιστική () επικράτησε της Αντβέρπ.

Mετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Άϊντραχτ, οι Γερμανοί εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League (ως πρώτοι ή δεύτεροι). Παραμένουν έτσι όλα ανοιχτά για τη δεύτερη ομάδα που θα προκριθεί στον επόμενο γύρο του Europa League, αλλά και για την τρίτη θέση η οποία οδηγεί στο Europa Conference League, τη νεοσύσταση διοργάνωση της UEFA. Έτσι ουσιαστικά ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς για να βγει δεύτερος θέλει σίγουρα νίκη με τη Φενέρ στο παιχνίδι της Πέμπτης (22.00, COSMOTE SPORTS TV 2) στο Καραϊσκάκη.

 

Ακόμη και στην περίπτωση που οι Πειραιώτες «μείνουν» στην ισοπαλία θα παραμείνουν τα «αφεντικά» της μεταξύ τους «μάχης» (με τη Φενέρ δηλαδή), αφού θα προκριθούν εφόσον επικρατήσουν στο φινάλε στο Βέλγιο ή σε περίπτωση που η Φενέρ δεν κερδίσει την Αϊντραχτ (το τελευταίο δεν θα τους αρκεί ως μόνο αποτέλεσμα σε περίπτωση που η Αντβέρπ φύγει νικήτρια από τη Γερμανία). Γενικότερα εάν η Φενέρ δεν κάνει νίκη τουλάχιστον σε 1 από τα 2 εναπομείναντα παιχνίδια της, δεν θα μπορεί να βάλει... από κάτω τον Ολυμπιακό (εάν δεν του «πάρει» την ισοβαθμία θα χρειάζεται το απόλυτο εφόσον οι «Ερυθρόλευκοι» επικρατήσουν στο Βέλγιο). Με κανένα «σενάριο».

Ευρύτερα για να συνεχίσουν οι Πειραιώτες στην Ευρώπη (έστω στο Conference) τους αρκεί να μην ηττηθούν στο φινάλε του ομίλου από την Αντβέρπ ή εκείνη να μην επικρατήσει την επόμενη αγωνιστική στη Γερμανία. Θυμίζουμε πως σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει αρχικά τι έχει συμβεί στους αγώνες μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων (α) βαθμοί, β) διαφορά τερμάτων) και ακολουθούν άλλα κριτήρια (διαφορά τερμάτων στον όμιλο, καλύτερη επίθεση κτλ).

Τα πανόραμα του ομίλου του Ολυμπιακού

1η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1 (52' Ελ Αραμπί, 87' Ρέαμπτσιουκ - 75' Σαμάτα)

Αϊντραχτ Φρ. - Φενερμπαχτσέ 1-1 (41' Λάμερς – 10' Οζίλ)

2η αγωνιστική

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός 0-3 (6' Τικίνιο, 63', 65' Μασούρας)

Αντβέρπ – Αϊντραχτ Φρ. 0-1 (91' πεν. Πασιένσια)

3η αγωνιστική

Φενερμπαχτσέ – Aντβέρπ 2-2 (20', 45' πεν. Βαλέντσια - 2' Σαμάτα, 62' Γκέρκενς)

Αϊντραχτ Φρ. - Ολυμπιακός 3-1 (26΄πεν, Μπορέ, 45΄+2' Τουρέ, 59' Καμάντα – 30' πεν. Ελ Αραμπί)

4η αγωνιστική

Αντβέρπ – Φενερμπαχτσέ 0-3 (8' Γιαντάς. 16' Μέγιερ, 29' Μπερίσα)

Ολυμπιακός – Αϊντραχτ Φρ. 1-2 (12' Ελ Αραμπί – 17' Καμάντα, 90' +1' Xάουγκε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 4ο ΟΜΙΛΟ

1. Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 10 (7-3)

2. Ολυμπιακός 6 (7-6)

3. Φενερμπαχτσέ 5 (6-6)

4. Αντβέρπ 1 (3-8)

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25/11)

Αϊντραχτ Φρ. - Αντβέρπ

Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ - 09/12)

Αντβέρπ - Ολυμπιακός

Φενερμπαχτσέ - Αϊντραχτ Φρ.

Υποστήριξη: SilkTech