Ολυμπιακοί Αγώνες: Με Τσιτσιπά και πόλο οι καλύτερες στιγμές της Τρίτης (27/7)

Τρίτη, Ιούλιος 27, 2021 - 8:10μμ
Το πόλο βλέπει... τετράδα

«Πλώρη» για τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έβαλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος προκρίθηκε στους «16» του μονού στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις, μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού Φράνσις Τιαφοέ (Νο 54 στον κόσμο) με 6-3, 6-4, στο πλαίσιο του 2ου γύρου.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «16» θα είναι ο Γάλλος Ούγκο Ιμπέρ, ο οποίος επιβλήθηκε του Σέρβου Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 4-6, 7-6(5), 7-5.

Από την πλευρά της, η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στους προημιτελικούς, καθώς ηττήθηκε στον 3ο γύρο από την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα με 7-5, 3-6, 4-6.

Στο μεταξύ, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών παραμένει αήττητη στον Α΄ όμιλο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 6-6 με την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία, μολονότι έχασε μοναδική ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη, καθώς προηγήθηκε 6-2 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Απόστολος Χρήστου στους προκριματικούς των 100μ. ελεύθερο, ο οποίος τερμάτισε έκτος στην 7η προκριματική σειρά με επίδοση 48.50, αλλά αποκλείστηκε για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου από τους ημιτελικούς, καθώς κατετάγη 18ος συνολικά.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάρκος τερμάτισε 5ος στην 2η προκριματική σειρά των 800 μέτρων ελεύθερο, αφού κάλυψε την απόσταση σε 7:58.68, και κατετάγη 26ος.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Ιωάννης Μιτάκης βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης των Finn με 17 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πρώτη κούρσα και την 13η στην δεύτερη.

Η Βασιλεία Καραχάλιου υποχώρησε από την δεύτερη στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης στα Laser Radial Γυναικών με 48 βαθμούς ποινής, καθώς κατετάγη 21η στην 5η και την 6η ιστιοδρομία.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάλεψε, αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ, καθώς ηττήθηκε με 4-3 σετ από τον Νοτιοκορεάτη Γιούνγκσικ Ζέουνγκ (Νο 10 στο ταμπλό), έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα διάρκειας 88 λεπτών.

Τέλος, ο Αλέξης Ντανατσίδης αποκλείστηκε από το Ολυμπιακό τουρνουά Τζούντο, καθώς ηττήθηκε από τον Καναδό Βαλουά Φορτιέ στη φάση των «32» της κατηγορίας των -81 κιλών. Ο Έλληνας πρωταθλητής δέχθηκε τρεις παρατηρήσεις, σε ένα παιχνίδι που οδηγήθηκε στον «ξαφνικό θάνατο».

Υποστήριξη: SilkTech