Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιστορική νίκη για την εθνική πόλο με την Ουγγαρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιούλιος 25, 2021 - 11:35πμ
Στον δρόμο για νέους θριάμβους

Ιδανική ήταν η πρεμιέρα για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον Ά Όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με μια ονειρική και μεγαλειώδη εμφάνιση, στο ξεκίνημά της στο ολυμπιακό τουρνουά, πέτυχε μια τεράστια και ιστορική νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης και πάντα ισχυρής Ουγγαρίας, με 10-9 και αφήνει πολλές υποσχέσεις για την πορεία του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Με άμυνα για σεμινάριο και τον τερματοφύλακά της Μανώλη Ζερδεβά να κατεβάζει ρολά, αλλά και με σωστές  επιλογές σε κρίσιμα σημεία στην επίθεση, η Εθνική έφτασε σε μία σπουδαία επικράτηση, την πρώτη της επί των Μαγυάρων σε Ολυμπισκούς Αγώνες (μιας ομάδας με τεράστια παράδοση στο άθλημα και 11 φορές Ολυμπιονίκης).

Ο αγώνας, που ξεκίνησε με κλειστές άμυνες, είχε συγκλονιστική εξέλιξη και ανατροπές. Ο Έρντελι άνοιξε το σκορ και ο Φουντούλης απάντησε άμεσα, ο Ανγκιάλ έβαλε ξανά μπροστά τους Ουγγρους, αλλά και πάλι η απάντηση ήρθε από τα χέρια του αρχηγού της Εθνικής. Ο Μάνχερτζ ήταν εκείνος που πέτυχε το τελευταίο γκολ της πρώτης περιόδου διαμορφώνοντας το 3-2.

 
Η άμυνα της Εθνικής και ο Ζερδεβάς έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους, αλλά ο Έρντελι βρήκε τον τρόπο να κάνει το 9-9 με 5.44 να απομένουν για το φινάλε. Εκείνος όμως που μίλησε τελευταίος ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Ο διεθνής περιφερειακός με γκολ στα 3:40 πριν από τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό 10-9 και έδωσε τη σπουδαία νίκη για την Εθνική, καθώς ακολούθησε κι άλλη καθοριστική επέμβαση του Ζερδεβά και της άμυνας (στο λιγότερο) στο φινάλε.
 
ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 9-10
 
Οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 2-3, 1-1.
 
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ 2, Μάνχερτς 1, Ζάλανκι, Βάμος, Χοσνιάνσκι, Πάστορ, Γιάνσικ, Ερντελι 3, Βάργκα 3, Μέζεϊ, Χαράι.
 
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.
 
Ο επόμενος αγώνας για την Εθνική μας είναι την Τρίτη (27/7) στις 9.30 το πρωί κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.
Υποστήριξη: SilkTech