Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκτη η Άννα Κορακάκη στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι

Κυριακή, Ιούλιος 25, 2021 - 12:05μμ
Η Άννα Κορακάκη

Την έκτη θέση στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών κατέλαβε η Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης, η οποία πήρε 157.4 βαθμούς δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια. 

Η Κορακάκη παρά το γεγονός ότι πέρασε στον τελικό με πολύ μεγάλη άνεση και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ, στον τελικό δεν είχε ανάλογη επίδοση. Έμεινε πίσω στις 10 πρώτες βολές και παρά τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποίησε δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον στόχο της και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με τρία ολυμπιακά μετάλλια. Εχει όμως και δεύτερη ευκαιρία καθώς θα αγωνιστεί και στα 25μ. εκεί όπου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο. Ο προκριματικός για το συγκεκριμένο αγώνισμα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Ιουλίου.

Κορακάκη: «Χαρούμενη για την επίδοση στα προκριματικά»
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) με 240.03, μια επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο φόρεσε στο στήθος η Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία), ενώ η Ρανσίν Γιανγκ (Κίνα), που είχε κάνει στον προκριματικό γύρο Ολυμπιακό ρεκόρ κατέλαβε την τρίτη θέση. 

Υποστήριξη: SilkTech