Ολυμπιακοί Αγώνες: 99 μέρες πριν την έναρξη, οι Ιάπωνες θέλουν νέα αναβολή

Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021 - 11:02μμ

Η αναβολή από το 2020 στο 2021 δεν άλλαξε πολλά. Η πανδημία συνεχίζει να σφυροκοπάει την ανθρωπότητα, αυτή τη φορά όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες φαίνεται πως θα διεξαχθούν χωρίς άλλες εκπλήξεις.

Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, γι' αυτό και ο λαός της Ιαπωνίας ακόμη και σήμερα θεωρεί πως η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για να ασχοληθεί η κυβέρνηση της χώρας με την γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, το 72% των Ιαπώνων θέλει είτε ακύρωση, είτε οριστική αναβολή των Αγώνων, καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι πολλά σε καθημερινή βάση μετά από τα μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες.

Η έρευνα έγινε από την Kyodo News, με το 39.2% να θέλει οριστική ακύρωση, το 32.8% νέα αναβολή και μόλις το 24.5% να γίνει κανονικά το πρόγραμμα από τις 21 Ιουλίου (στις 23/7 η Τελετή Έναρξης) έως τις 8 Αυγούστου.

33 αθλήματα και 339 events, 205 χώρες και περισσότεροι από 11 χιλιάδες αθλητές αναμένονται στην Ιαπωνία, με το σόφτμπολ και το ποδόσφαιρο να ανοίγουν το πρόγραμμα των Αγώνων δύο ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης.

Υποστήριξη: SilkTech