Όλος ο καλός ο κόσμος στο Δρέπανο

Τετάρτη, Ιούνιος 6, 2018 - 12:18μμ

Παραμένει λατρεμένος χώρος άθλησης για όσους επιδίδονται σε δύο extreme sports που θέλουν θάλασσα. Ο λόγος για τους απανταχού σέρφερ που είτε κάνουν κάιτ-σερφ είτε ιστιοσανίδα, επιλέγουν να αθλούνται στον Φάρο του Δρεπάνου. Η απόληξη της στεριάς είναι το βορειότερο σημείο της Πελοποννήσου και συνδυασμό με το περίφημο μονοπάτι της «Παναγιάς» νομίζει κανείς πως βρίσκεται καταμεσής της θάλασσας.

Εκείνο το σημείο είναι πιο βόρεια από τη ...Θήβα, και για όσους το έχουν περπατήσει, πιο όμορφο και από την παρόμοια λωρίδα της Ελαφοννήσου!

Η θέα προς νότο είναι εντυπωσιακή, βλέπεις μπροστά σου τη Γέφυρα, είσαι στην ευθεία με τον τρίτο πυλώνα, ενώ προς βορρά ένα δάσος από ιτιές και ευκάλυπτα κάνει μοναδικό το τοπίο.

Μυστήρια μέρη αυτά όπου σμίγει η στεριά και η θάλασσα, είναι μοναδική αίσθηση να έχεις ξαπλώσει, η θάλασσα να βρέχει τα πόδια σου και συ να βλέπεις μπροστά σου ...θάλασσα. Μυστήριο μέρος, αλλά και λατρεμένο λόγω των αέρηδων, τα στοιχειά δηλαδή που βοηθούν δεκάδες λάτρεις του windsurf και του kitesurf να γίνονται καλύτεροι, να δαμάζουν τα κύματα, να τιθασεύουν τον άνεμο!

Εδώ και μερικές εβδομάδες ο χώρος με τον γραφικό φάρο του Πολεμικού Ναυτικού απέκτησε ένα ακόμα ξεχωριστό κομμάτι. Ένα ιστιοφόρο που ξώκειλε, μπάταρε στην βόρεια πλευρά και παραμένει ακόμα εκεί.

Λες και ήρθε η ώρα να αποκτήσει η Πάτρα το δικό της ναυάγιο.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech