Ολομέτωπη δικαστική αντεπίθεση ΝΟΠ κατά ΕΑΠ

Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018 - 8:02μμ

Το πράσινο φως για ολομέτωπη δικαστική αντεπίθεση άναψε το απόγευμα της Τετάρτης η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΝΟΠ, στο θέμα του οικοπέδου του κλειστού γυμναστηρίου της ΕΑΠ.

Ως γνωστόν πρόσφατα, καθώς έληγαν προθεσμίες νομικής υφής για το κτηματολόγιο, η ΕΑΠ έκανε διεκδικητική αγωγή χρησικτησίας σε βάρος του ΝΟΠ, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο ναυταθλητικό κέντρο του ΝΟΠ «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΝΟΠ για να εγκρίνει το Σώμα τις επόμενες δικαστικές κινήσεις.

Στα μέλη του Ομίλου μίλησε ο πρόεδρος Πέτρος Καθρέπτας που αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόκτησης του γηπέδου. Έκανε λόγο για αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά δικαιώματα και τίτλους ιδιοκτησίας του ΝΟΠ στο οικόπεδο, αλλά και το ηθικό δικαίωμα της ΕΑΠ.

Εκ μέρος της Διοίκησης και των νομικών συμβούλων προτάθηκε η αντιμετώπιση του θέματος σε δικαστικό επίπεδο, δοθέντος ότι η ΕΑΠ δεν ζήτησε διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο συλλόγων, αλλά κινήθηκε νομικά.

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις και τελικά ομόφωνα και χωρίς ψηφοφορία (18 μέλη μονάχα παρόντα) εξουσιοδοτήθηκε οι δικηγόροι του ΝΟΠ όπως αντεπιτεθούν και ο ΝΟΠ διεκδικήσει όλο το οικόπεδο (προφανώς με τα κτίρια, γυμναστήριο κλπ).

Ξεκαθαρίστηκε πως με το τέλος της δικαστικής διαδικασίας το γήπεδο θα έχει ιδιοκτήτη κατά 100%. Δηλαδή το οικόπεδο, το γυμναστήριο, το κτίριο επί της Φαβιέρου, το κολυμβητήριο επί της Σαρανταπόρου κλπ, θα ανήκουν σε ΕΝΑΝ ιδιοκτήτη κατά 100%. Είτε αυτός είναι η ΕΑΠ είτε ο ΝΟΠ.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε την πρώτη ακροαματική διαδικασία.

* Προξένησε αρνητική αίσθηση το γεγονός πως σε μια τόσο σημαντική μέρα για τον ΝΟΠ παρέστησαν μονάχα 18 μέλη του Ομίλου. Ούτε το Δ.Σ. σε απαρτία δεν ήταν στην αίθουσα! Ο δε πρώην πρόεδρος Μίμης Γιαννούλης έκανε λόγο για κατάντημα του Ομίλου.

Διαβάστε όλο το ιστορικό της υπόθεσης όπως την αποκάλυψε το www.sportin.gr:

Αγωγή χρησικτησίας της ΕΑΠ κατά του ΝΟΠ για το οικόπεδο του γυμναστηρίου της!



ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech