Ολοκληρώθηκε παρουσία της Νόρας Δράκου το πρόγραμμα του ΝΟΠ με τους Special Olympics

Τρίτη, Ιούλιος 9, 2019 - 7:50πμ

Για ακόμα μία χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία του ΝΟΠ με το Οργανισμό Special Olympics Hellas και η υλοποίηση του προγράμματος «Γνωριμία με την κολύμβηση» στην πισίνα εκμάθησης του Ομίλου.

Το Σάββατο 06/07 ήταν η τελευταία προπόνηση της φετινής περιόδου για τα παιδιά των Special Olympics Πάτρας και των δασκάλων τους, ενώ το παρόν έδωσε και η πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου.

Αρκετά παιδιά και οι γονείς τους καθώς και μέλη της διοίκησης του ΝΟΠ ήταν εκεί με τους προπονητές και νεαρούς/ες κολυμβητές/τριες του Ομίλου που βοήθησαν. Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση της διεθνούς πρωταθλήτριας κολύμβησης Νόρα Δράκου που κολύμπησε και έπαιξε με τα παιδιά, ενώ στο τέλος έδωσε και τα αναμνηστικά διπλώματα.

«Ο ΝΟΠ είναι χαρούμενος από αυτή την συνεργασία και έχει αποφασιστεί ότι η μικρή πισίνα εκμάθησης θα είναι στην διάθεση των νέων μας φίλων όταν επιθυμούν, από την νέα χρονιά. Καλό Καλοκαίρι και σας ευχαριστούμε για την φιλία και την ευγένειά σας. Ευχαριστούμε πολύ την Νόρα Δράκου για την συμμετοχή και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέα που θα λάβει μέρος τις επόμενες ημέρες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Τι είναι το πρόγραμμα «Γνωριμία με την κολύμβηση» των Special Olympics της Πάτρας

Το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, μετά τα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης η κλειστή θερμαινόμενη πισίνα του ΝΟΠ διατίθεται στον αθλητικό & εκπαιδευτικό οργανισμό Special Olympics Hellas (παράρτημα Πάτρας) για εκμάθηση κολύμβησης σε νεαρά άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερα διαμορφωμένο πρόγραμμα με τίτλο «Νεαροί Αθλητές» (Young Athletes) που αποσκοπεί να προετοιμάσει παιδιά (2 έως 8 ετών) με διανοητική αναπηρία ώστε να ενταχθούν αργότερα στο κόσμο των Special Olympics και να λάβουν μέρος στα επίσημα αθλήματα των Special Olympics.

Οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στα σημεία που είναι κρίσιμα για την γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μια σειράς καταλλήλων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων όπως περπάτημα & τρέξιμο, ισορροπία και άλματα, υποδοχή, ρίψη, χτύπημα, λάκτισμα κ.α.

Παράλληλα γνωρίζει στα παιδιά τα αθλήματα προκειμένου να είναι σε θέση να επιλέξουν το άθλημα που τους αρέσει και οι γονείς και προπονητές να καταλάβουν την κλίση κάθε αθλητή.

Για την φετινή αθλητική περίοδο, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο άθλημα της κολύμβησης, εισάγοντας τα παιδιά στο άθλημα μέσω προπαρασκευαστικών ασκήσεων και παιδαγωγικών παιχνιδιών στο νερό.

Ο ΝΟΠ με απόφαση του ΔΣ αποδέχθηκε το αίτημα του οργανισμού Special Olympics Hellas για συνεργασία και υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Γνωριμία με την Κολύμβηση» διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις του, καθώς τους εξειδικευμένους συνεργάτες του Ομίλου, ως μια ενέργεια κοινωνικής προσφοράς.

Είναι στόχος του ΝΟΠ να συνεχιστούν παρόμοιες δραστηριότητες, στα πλαίσια που οι υλικές και ανθρώπινες υποδομές του Ομίλου επιτρέπουν προβάλλοντας έτσι το κοινωνικό πρόσωπο του ΝΟΠ που παραμένει η ανάπτυξη του αθλητισμού προς όφελος αποκλειστικά και μόνο της νεολαίας και των πολιτών της Πάτρας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν οι εξής: Υπεύθυνη συντονίστρια προγράμματος Nομού Αχαΐας Χατζησλάβου Βασιλική, Υπεύθυνη προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» Λάμπρου Αθηνά, Υπεύθυνη προπονήτρια η Παστού Λέτα και αρκετές φορές βοήθησαν εθελοντικά η εκπαιδεύτρια του ΝΟΠ Μάχη Βεντούρη.

Υποστήριξη: SilkTech