Όλα τριγύρω αλλάζουνε, αλλά οι κορυφαίοι ίδιοι μένουν!

Σάββατο, Δεκέμβριος 15, 2018 - 9:12πμ
eurokinissi.gr

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, στον κόσμο του παγκόσμιου τένις. Μπορεί μέσα σε μια δεκαετία να επήλθαν αρκετές αλλαγές, μπορεί να εμφανίστηκαν πολλά νέα πρόσωπα, και μπορεί το τένις να έγινε ακόμη πιο γρήγορο και περισσότερο δυνατό, επί της ουσίας όμως τίποτα δεν άλλαξε, πέρα από τις ηλικίες των κορυφαίων! 

Ένα εξαιρετικό στατιστικό που παρουσίασε η ΑΤΡ, δείχνει πως ο μέσος όρος ηλικίας του «top-10» της ανδρικής κατάταξης αυξήθηκε την δεύτερη δεκαετία του αιώνα κατά 6,2 έτη, σε σχέση με την πρώτη δεκαετία. Έτσι, στο τέλος του 2018, ο μέσος όρος των πρώτων δέκα αθλητών της παγκόσμιας κατάταξης είναι τα 29,9 έτη, ενώ το 2008 ήταν τα 23,7 έτη. 

Και φυσικά υπάρχει εξήγηση γι' αυτό! Υπεύθυνοι είναι οι τρεις κορυφαίοι τενίστες του κόσμου, που επί μία δεκαετία συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή, μόνο που... μεγάλωσαν πλέον κατά δέκα χρόνια. Ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν οι πρώτοι τρεις το 2008, όλα αυτά τα χρόνια εναλλάσσονται στην πρωτιά και σήμερα, εν έτει 2018, πάλι αυτοί οι τρεις είναι πρώτοι, με μόνη αλλαγή στο σήμερα από το τότε, πως ο Σέρβος βρίσκεται στην κορυφή και ο Ελβετός στην τρίτη θέση. Ο Ισπανός σταθερά στην 2η. 

Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι πως το 2008, ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της δεκάδας, ήταν ο 27χρονος Φερνάντο Γκονζάλες και οι έξι από τους δέκα ήταν ηλικίας κάτω των 25 ετών. Στην σημερινή δεκάδα ο μεγαλύτερος είναι 37 ετών, όμως άλλοι τέσσερις είναι μεγαλύτεροι των 30 χρόνων και μόνο δύο είναι κάτω των 25 ετών, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Μάριν Τσίλιτς. 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech