Όλα όσα έγιναν στην Μελβούρνη (DAY 6)

Σάββατο, Ιανουάριος 25, 2020 - 9:18μμ

Australian Open Day 6 και να τι είδαμε:

* Αν μέχρι τώρα ξυπνούσε κάποιος (ή ξενυχτούσε αντίστοιχα, ανάλογα το τι τον βόλευε) για να παρακολουθήσει τον αγαπημένο του τενίστα, τώρα θα ξυπνάει για να δει πραγματικές μάχες! Ειδικά στο πάνω μέρος του ταμπλό, στη φάση των «16» υπάρχουν πολύ δυνατά ονόματα, από τον Νο1 Ράφα Ναδάλ μέχρι αρκετούς τενίστες από την NEXT GEN που δείχνει πιο ώριμη και έτοιμη να πάρει τα σκήπτρα από τους BIG 3. Μπορεί να μην είναι όλοι παρόντες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χθες αποκλείστηκε, το ίδιο είχε συμβεί και με Σαποβάλοφ-Μπερετίνι αλλά Σβέρεφ, Τιμ, Μεντβεντεφ και Κύργιος είναι εδώ και έτοιμοι να βάλουν δύσκολα, γιατί όχι να πάρουν και το πρώτο τους Grand Slam! Πιο αναλυτικά:

* Ο Ράφα Ναδάλ μέχρι τώρα δεν είχε χάσει σετ στη διοργάνωση αλλά δεν είχε πείσει τους fan του με τις εμφανίσεις του. Σήμερα κατάφερε και αυτό. Με μια masterclass παράσταση μέσα σε 98 λεπτά και κάνοντας μόνο 7 αβίαστα λάθη και 42 winners επιβλήθηκε του συμπατριώτη του Καρένο Μπούστα με 3-0 σετ (6-1,6-2,6-4). Όταν ο Ισπανός ταυρομάχος φτάνει στη 2η εβδομάδα ενός Grand Slam και δη στο Αυστραλιανό Όπεν ανεβάζει στροφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει να ηττηθεί σε 4ο γύρο Αυστραλιανού Όπεν από το 2005 ! Εκεί, όμως, φέτος θα βρει τον κακό του δαίμονα, τον Νικ Κύργιο!

* Μία παράγραφος ολόκληρη και λίγη είναι για τη ματσάρα με την οποία ο Ελληνοαυστραλός υπέταξε τον Κάρεν Κατσάνοφ με 3-2 σετ!! Χρειάστηκαν 3 τάι μπρέικ, 1 σουπερ τάι μπρέικ, χαμένα ματς πόιντ και στο 3ο και στο 4ο σετ καθώς κέρδιζε 2-0, να αντιμετωπίσει το μομέντουμ που είχε ο Κατσάνοφ μετά την ισοφάριση σε 2-2 από 2-0, να αντιμετωπίσει την απογοήτευση του για αυτή την εξέλιξη και 2 μίνι μπρέικ όταν ο αντίπαλός του πήρε τις μπάλες στο 8-7 του σούπερ τάι μπρέικ για να κλείσει το ματς. Τελικά με 3 σερί πόντους και μετά από 4μιση ώρες σφράγισε το εισιτήριο για τους «16»! Αμφότεροι έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι αλλά θα εστιάσω στον Κύργιο που όταν θέλει πραγματικά μπορεί να κάνει τα πάντα. Εξαιρετικά σερβίς, πολύ καλός στο φιλέ, ντροπ σοτ σε στιγμές που ο αντίπαλος δεν το περιμένει, όταν θέλει απολαυμβάνεις να τον βλέπεις. Με τον Ναδάλ έχει 3 νίκες και 4 ήττες και είναι δεδομένο ότι έχει τις πιθανότητές του απέναντι στον Ισπανό όμως παραμένει αίνιγμα πως θα παρουσιαστεί μετά από ένα τόσο εξαντλητικό παιχνίδι, το μεγαλύτερο της καριέρας του.

* Τεράστιο ενδιαφέρον όμως έχει και η αναμέτρηση των 22χρονων Σβέρεφ και Ρούμπλεφ. Από τη μία ο Γερμανός ξεπέρασε το εμπόδιο του Βερντάσκο στα 3 σετ και δείχνει να έχει ωριμάσει, να έχει αφήσει πίσω και το αλαζονικό στιλ αλλά και τα ψυχολογικά προβλήματα που τον απασχολούσαν και τον επηρέαζαν στο παιχνίδι του. Από την άλλη, όμως, ο Αντρέι Ρούμπλεφ που έχει... προσφέρει στον Φέντερερ έναν από τους πιο γρήγορους αποκλεισμούς στην καριέρα του πέρσι στο Σινσινάτι, πέρασε το εμπόδιο του Νταβίντ Γκοφάν στα 4 σετ με ανατροπή και μετά από 2 νικηφόρα τάι μπρέικ. Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει το ταλέντο του Ρώσου είναι πως τον επέλεξε ο Ρότζερ Φέντερερ όταν ρωτήθηκε πριν μερικές εβδομάδες για το ποιος θα ξεχωρίσει το 2020 από την νέα γενιά.

* Τις παλιές «καραβάνες» εκπροσωπεί και ο Σταν Βαβρίνκα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον υποτιμήσει κανείς, ειδικά στη Μελβούρνη, εκεί στέρησε από τον Τζόκοβιτς έναν τελικό, εκεί στέρησε από τον Ναδάλ ένα ακόμα Grand Slam. Θα βρει μπροστά του τον Δανιήλ Μεντβέντεφ που είχε δηλώσει πως θέλει τον τίτλο εκεί. Ο ανέκφραστος Ρώσος μερικές φορές μοιάζει ανίκητος, βγάζει άμυνες ακόμα και στις πιο δυνατές επιθέσεις και κάνει τους αντιπάλους του να αναρωτιούνται τι άλλο να δοκιμάσουν! Ο Ελβετός πήρε το πρώτο σετ από τον Ισνερ και στη συνέχεια ο Αμερικανός εγκατέλειψε ενώ το Νο4 του κόσμου δεν βρήκε αντίσταση από τον Ποπυριν (3-0 σετ). Οι 2 τους είχαν συναντηθεί και μερικούς μήνες πριν στο Αμερικανικό Όπεν και ο Μεντβέντεφ είχε επικρατήσει 3-1 σετ. Ό,τι ώρα και να γίνει αυτός ο αγώνας, δεν χάνεται!

* Στην αναμέτρηση που θα βγάλει τον αντίπαλο του ζευγαριού Ναδάλ-Κύργιος ο Γκαέλ Μονφίς θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ. Ο Γάλλος έφτασε δειλά και αθόρυβα στη 2η εβδομάδα του πρώτου Grand Slam της χρονιάς και είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος. Κέρδισε τον Ερνστ Γκούλμπις με 3-0 σετ και μόνο στο πρώτο δυσκολεύτηκε καθώς έφτασε στο τάι μπρέικ. Αντίθετα, ο Τιμ απώλεσε σετ από τον Αμερικανό Φριτζ όταν το 3ο σετ έφτασε στο τάι μπρέικ αλλά κερδίζοντας το 4ο πήρε τη νίκη με 3-1.

* Αύριο η Μαρία Σάκκαρη ρίχνεται στη μάχη με την Κβίτοβα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Μετά το τέλος της συγκεκριμένης αναμέτρησης, δηλαδή λίγο μετά τις 5 ο Τζόκοβιτς θα κοντραριστεί με τον Σβάρτσμαν. Στις 4 το Τσιλιτς-Ράονιτς , στις 7 Σάντγκρεν-Φονίνι και τελευταίο ματς περίπου στις 12 ο Φέντερερ με τον Φούσοβιτς.

AΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech