Όλα έτοιμα για την 6η Επιστημονική Αθλητική Διημερίδα Πετοσφαίρισης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Δευτέρα, Δεκέμβριος 9, 2019 - 12:33μμ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (Ε.Σ.ΠΕ.Π.), και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.ΠΕ.), συνδιοργανώνουν την 6η Επιστημονική Αθλητική Διημερίδα για την Πετοσφαίριση, το Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, με Θέμα "Πετοσφαίριση και Αναπτυξιακές Ηλικίες-Τεχνολογία σύγχρονης Προπόνησης, Οδηγός σωματικής Ανάπτυξης και πρόληψης τραυματισμών.

Η 6η Αθλητική Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί, στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών, με είσοδο ελεύθερη για όλους. Συμμετέχουν προσκεκλημένοι εισηγητές που θα αναδείξουν τα θέματα της διημερίδας σε θεωρία και πράξη. Θα παρευρεθούν ο dr. Predrag Nemec (Κοσμήτορας Πανεπιστημίου Singidunum Βελιγραδίου), η dr. Vesna Nemec (Κοσμήτορας Πανεπιστημίου Singidunum Βελιγραδίου), o δρ. Κωνσταντίνος Φουσέκης (Αναπληρωτής Καθηγητής τμ. Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Πατρών) και ο Σταύρος Βίτσιος, M.Sc, (καθηγητής Φυσικής Αγωγής και περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής).

Όπως τονίζει ο Άρης Αγγελόπουλος, συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών, «είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία ο κόσμος του περιφερειακού Βόλεϊ της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, να ενημερωθεί και να λύσει προβληματισμούς σε σύγχρονα προπονητικά και παιδαγωγικά ζητήματα που αφορούν στην Πετοσφαίριση, κυρίως στις αναπτυξιακές ηλικίες. Είναι επίσης ιδιαίτερη η στήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών, της Ε.Σ.ΠΕ.Π. και του Σ.Ε.Π.ΠΕ. και τους ευχαριστούμε από καρδιάς».

Στο τέλος της διημερίδας θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Προεδρείο: Δρ. Δημήτριος Κουζούδης, αναπληρωτής καθηγητής τμ. Χημικών Μηχανικών, Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμού

Άρης Αγγελόπουλος, (M.Sc), Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής,

Συντονιστής Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Ομοσπονδιακός Προπονητής Πετοσφαίρισης, μέλος Δ.Σ. Σ.Ε.Π.ΠΕ.

Θεόδωρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Κωνσταντίνος Χαριτωνίδης, πρόεδρος Σ.Ε.Π.ΠΕ.

Συντονισμός:  Γρηγόρης Μικρώνης, Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής 

        Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου

                  ΣΑΒΒΑΤΟ 14/12/2019

(υποστηρίζεται μετάφραση)

15.00-15.30

Προσέλευση - Εγγραφές 

15.30-15.45

Χαιρετισμοί

15.45-16.15

Εφαρμογή παιδικών παιχνιδιών στην προπόνηση αναπτυξιακών ηλικιών 

Dr. Vesna Nemec, 

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Singidunum Βελιγραδίου

16.15-16.45

Αιτιολογικοί παράγοντες τραυματισμών σε νεαρούς αθλητές Πετοσφαίρισης

Δρ. Κωνσταντίνος Φουσέκης, 

Αναπληρωτής καθηγητής Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Πατρών

16.45-17.15

Μεθοδική διδακτική εκμάθησης τεχνικής στις αναπτυξιακές ηλικίες

Dr. Predrag Nemec, 

Κοσμήτορας Πανεπιστημίου Singidunum Βελιγραδίου

17.15-17.30

Διάλειμμα

Coffee Break

17.30-19.30

Πρακτική εξάσκηση 

(στην πρώτη και τρίτη εισήγηση)

(Dr. Vesna Nemec, 

Dr. Predrag Nemec)

                       ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12/2019

     (υποστηρίζεται μετάφραση)

10.00-10.30

Από τις αναπτυξιακές ηλικίες στο υψηλό επίπεδο

Σταύρος Βίτσιος, M.Sc, 

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής

10.30-11.00

Αθλητική διαπαιδαγώγηση 

στις αναπτυξιακές ηλικίες

Dr. Predrag Nemec, 

Κοσμήτορας Πανεπιστημίου Singidunum Βελιγραδίου

11.00-11.15

Διάλειμμα

Coffee Break

11.15-12.45

Πρακτική εξάσκηση 

(Dr. Vesna Nemec, 

Dr. Predrag Nemec)

12.45-13.00

Παραλαβή πιστοποιητικών-

Λήξη διημερίδας

Ο Dr.Predrag Nemec (Πρέντραγκ Νέμετς), γεννήθηκε στο Μπρτσκο της Βοσνίας. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Βελιγραδίου το 1976/77 και εκεί ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές αλλά και διδακτορικές σπουδές του εργαζόμενος έως το 2002.

Από τότε εργάζεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ''Braca Karic'' 2002-2006, University Megatrend 2006-2013, και University Sarajevo 20010-2013. Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Singidunum όπου και κατέχει τη θέση του κοσμήτορα της σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Βελιγραδίου.

Προπονητική καριέρα ξεκίνησε ως βοηθός του Dr. Drago Tomic στις Εθνικές ομάδες τής Γιουγκοσλαβίας (Πανευρωπαϊκό στη Γαλλία 1979 χάλκινο μετάλλιο), τις οποίες συνόδευσε και ως πρώτος προπονητής σε Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες, και στην συνεχεία υπήρξε εκλέκτορας των εθνικών ομάδων.

Έχει προπονήσει αρκετούς συλλόγους όλων των κατηγοριών καθώς και τις εθνικές  αντιπροσωπευτικές φοιτητικές ομάδες των πανεπιστημίων του Βελιγραδίου. Στην πολύχρονη προπονητική του καριέρα έχει προωθήσει ένα μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών  στις εθνικές ομάδες της Σερβίας.

Από το 2008 συνεργάζεται με τον Σ.Ε.Π.ΠΕ. διδάσκοντας σε σεμινάρια και ημερίδες σε όλη τη χώρα. Από το 2002-2019 διοργανώνει καμπ βόλεϊ σε διάφορες πόλεις της Σερβίας και του εξωτερικού με μεγάλη συμμετοχή αθλητών-τριων και προπονητών. Είναι συγγραφέας πάνω των 120 επιστημονικών συγγραμμάτων και βιβλίων πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες.

H Dr.Vesna Nemec (Βέσνα Νέμετς) γεννήθηκε στο Λαζάρεβατς τής Σερβίας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Βελιγραδίου όπου και εργάστηκε μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών της έως το 2002.

Σήμερα είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Singidunum και διδάσκει το μάθημα «Παιδικά παιχνίδια και Αθλητισμός» καθώς και «Αθλητισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες».

Είναι διδάκτωρ επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με περισσότερες από 40 επιστημονικές και ερευνητικές εργασίες. 

Είναι συγγραφέας και ερευνήτρια με συμμετοχή σε επιστημονικές  εργασίες όπως: 

Σημασία των  μορφολογικών χαρακτηριστικών στους αθλητές του βόλεϊ, ανακάλυψη ταλέντων για το βόλεϊ στο Βελιγράδι, προετοιμασία φυσικής κατάστασης κορυφαίων αθλητών, δημιουργία πρωταθλητών στον αθλητισμό

Έχει εργαστεί σε αρκετούς αθλητικούς  συλλόγους στο Βελιγράδι και σήμερα είναι τεχνικός διευθυντής στην ομάδα FENIX.

Ο Δρ.Κωνσταντίνος Φουσέκης είναι αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Φυσικοθεραπείας της σχολής επιστημών αποκατάστασης υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α. και πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας της σχολής Φυσικοθεραπείας του Charles University of Prague της Τσεχίας. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MMedSci) in Sports Medicine (1999), Πανεπιστημίου Γλασκώβης, (Faculty of Medicine and Therapeutics, University of Glasgow). Τίτλος μεταπτυχιακής διατριβής: «A study into the epidemiology of soccer injuries; a clinical attachment to Clyde Football Club».

Κατέχει επίσης Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) (2011) Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση την Αθλητιατρική (Ποσοτική Ανάλυση). Τίτλος διδακτορικής διατριβής: «Πολυμεταβλητή Ανάλυση Λειτουργικών Πλευρικοτήτων, Μυοδυναμικών Ασυμμετριών και Τραυματισμών στα Κάτω Άκρα Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών».

Έχει αυτοδύναμη διδασκαλία στο τμήμα Φυσικοθεραπείας (Αθλητική Φυσικοθεραπεία, Τεχνικές Μάλαξης, Κινησιοθεραπεία, Λειτουργική Αποκατάσταση Κινητικών δυσλειτουργιών, Φυσικά μέσα-Εφαρμοσμένη Ηλεκτροθεραπεία, Eιδικές Παρουσιάσεις Φυσικοθεραπείας), διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος και συμμετέχει σε αρκετές ερευνητικές δραστηριότητες. Έχει δημοσιεύσει συγγράμματα και μελέτες σε ξένους έγκριτους επιστημονικούς φορείς αλλά και στην ελληνική γλώσσα

 

ΟΣταύρος Βίτσιος (M.Sc) γεννήθηκε το 1972 και είναι καθηγητής Φυσικής ΑγωγήΣ. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πετοσφαίριση, στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και στην κατεύθυνση «Τυπολογική ανάλυση των αγώνων στο τελικό τουρνουά Ολυμπιακών Αγώνων στο Βόλλεϋ». 

Είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Ε.Ο.ΠΕ., έχει διατελέσει β΄ προπονητής της Εθνικής ομάδας κορασίδων, συνεργάτης προπονητής στον Α.Σ. Γιάννενα στην Α2 Εθνική Κατηγορία και πρόσφατα περιφερειακός προπονητής Δυτικής Ελλάδας για τους νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλακαρνανίας, Λευκάδας. Ήταν επίσης και ομοσπονδιακός προπονητής Πετοσφαίρισης τμήματος κλιμακίων-πυρήνων Πειραιά.Έχει συνεργαστεί ως προπονητής σε διάφορα αθλητικά σωματεία από Β΄ Εθνικής κατηγορίας ως και ερασιτεχνικά τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην Αττική. Επίσης υπήρξε υπεύθυνος και συντονιστής σχολικών αγώνων.

Είναι μέλος του Σ.Ε.Π.ΠΕ. και επίσημος κάτοχος του προγράμματος data volley 2007 και data video (dataproject), ως επίσημος συνεργάτης στατιστικών της παγκόσμιας ομοσπονδίας πετοσφαίρισης. Γνωρίζει την αγγλική, την σέρβικη και κροατική γλώσσα.

Υποστήριξη: SilkTech