Οικονομική ενίσχυση σε Super League 2 και Football League

Δευτέρα, Ιανουάριος 11, 2021 - 12:32μμ

Οι ομάδες της Super League 2 θα ενισχυθούν οικονομικά για την απουσία τους από το φετινό Κύπελλο, μετά την απόφαση του αποκλεισμού τους από αυτό.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της διοργανώτριας και σχετικό αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και παράλληλα είχε τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη, του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση και του προέδρου της ΑΕΚ Βαγγέλη Ασλανίδη, αποφασίστηκε τα επιπλέον χρήματα της Cosmote TV από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Κυπέλλου να δοθούν στις ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ, το οποίο θα δώσει μια ανάσα στις 12 ομάδες της Super League 2 για τα έξοδα των τεστ κορωνοϊού.

Ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η μόνη βοήθεια που θα λάβουν οι σύλλογοι της κατηγορίας, καθώς θα εισπράξουν και το νέο πακέτο στήριξης από τα χρήματα που θα δώσουν FIFA/UEFA για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «HatTrick» της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, μέρος του οποίου αναμένεται να δοθεί τόσο στη Super League 2 όσο και στη Football League ώστε να εξασφαλιστεί ακόμα περισσότερο η βιωσιμότητα αυτών των πρωταθλημάτων.

Οι πρωτοβουλίες του προέδρου της λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκου πάντως για την καλύτερη θωράκιση των κατηγοριών αλλά και των ΠΑΕ, συνεχίζονται και το μόνο που έχει απομείνει είναι το «πράσινο φως» για την έναρξη σε SL2 και FL.

Υποστήριξη: SilkTech