Οι τρεις αγώνες της Παππά μέχρι τον Αύγουστο

Τετάρτη, Φεβρουάριος 12, 2020 - 10:03μμ

Στις 28 Φεβρουαρίου φτάνει στην Ελλάδα η Αλεξία Παππά η οποία θα εγκατασταθεί στην Πάτρα για επτά εβδομάδες προκειμένου να προπονείται υπό τις οδηγίες του Γιάννη Δαγκόγλου.

Η 30χρονη δρομέας που έγραψε φέτος 2:34:26 στον Golden Lebel μαραθώνιο του Χιούστον, απειλώντας το στοιχειωμένο πανελλήνιο ρεκόρ της πατρινής πρωταθλήτριας, Μαρίας Πολύζου, πήρε την απόφαση να κυνηγήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς με τη βοήθεια του Γιάννη Δαγκόγλου (ο οποίος το 2016 ήταν παρών στο Ρίο με τη Σοφία Ρήγα στο μαραθώνιο) αλλά δε θα σταματήσει εκεί.


Η Παππά θέλει τη διάκριση και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Παρισιού αγωνιζόμενη στον ημιμαραθώνιο. Αυτό σημαίνει ότι δυναμώνει πολύ η Εθνική στο ομαδικό (αν αποφασίσει ο ΣΕΓΑΣ να κατεβάσει τρεις δρομείς).


Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Παππά θα κυνηγήσει την επίδοση κάτω από το 2:31:00 στις 19 Απριλίου σε έναν από τους μαραθωνίους που θα γίνουν στη Βιέννη ή το Αμβούργο. 
Στη συνέχεια, αν όλα έχουν πάει σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς (9 Αυγούστου Σαπόρο) και κατόπιν στο ευρωπαϊκό του Παρισιού στις 30 Αυγούστου, τρέχοντας ημιμαραθώνιο.

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech