Οι πιο τρελές αποβολές στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (videos)

Δευτέρα, Μάιος 3, 2021 - 8:00πμ

Η αποβολή στην ορολογία του ποδοσφαίρου σημαίνει η έξοδος από το παιχνίδι αλλά όχι με την θέληση του παίκτη. Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να αποβάλει έναν παίκτη έναν προπονητή ή όποιον άλλον κάθεται στον πάγκο μιας ομάδας.

Τα αίτια μιας αποβολής μπορεί να είναι κάποιο σκληρό μαρκάρισμα, βωμολοχία ή απάντηση σε προκλήσεις θεατών ή διαμαρτυρία στον διαιτητή. Στις πιο κάτω περιπτώσεις θα δείτε ίσως τις πιο τρελές αποβολές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Το νόμισμα που στοίχησε στον Κάραγχερ που του 40.000 λίρες

Το 2002 η Λίβερπουλ ήρθε αντιμέτωπη με την Άρσεναλ σε αγώνα για το FA CUP. Ένας επεισοδιακός αγώνας που είχε ως αποτέλεσμα 3 παίχτες και από τις 2 ομάδες να αποβληθούν.

Ο πρώτος που αποβλήθηκε ήταν ο αμυντικός των κανονιέρηδων Martin Keown μετά από σκληρό φάουλ στον Όουεν και σειρά πήρε ο Ντένις Μπέργκαμπ για φραστική επίθεση! Όπως ήταν αναμενόμενο οι εξέδρες πήραν φωτιά με ένα νόμισμα να φεύγει απ’ την κερκίδα να προσγειώνεται στον Τζέιμι Κάραγχερ.

Ο ποδοσφαιριστής των κόκκινων έχασε την ψυχραιμία του και πέταξε το νόμισμα πίσω στην κερκίδα. Αυτή του η κίνηση κόστισε στον ίδιο την αποβολή του από τον αγώνα αλλά και 40 χιλιάρικα!

Όταν ο Λουίς Μορένο κλότσησε την κουκουβάγια – μασκότ της Μπαραγκίλα

Η κουκουβάγια – μασκότ της γηπεδούχου ομάδας Μπαραγκίλα βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο ανήμπορη να πετάξει καθώς είχε σπάσει το ένα της φτερό.

Ο ποδοσφαιριστής των αντιπάλων Μορένο, σε μια αψυχολόγητη ενέργεια κλώτσησε την μασκότ σκοτώνοντας τη. Ο Μορένο όπως ήταν αναμενόμενο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα με την ομοσπονδία να τον τιμωρεί με επιπλέον 500 δολάρια πρόστιμο και αποκλεισμό 2 αγωνιστικών.

Ο τσακωμός των Μπόιερ και Ντάιερ μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι μάχες μεταξύ αντιπάλων μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, οι μάχες μεταξύ συμπαιχτών όμως όχι.

Σε αγώνα για την Πρέμιερ Λιγκ το 2005 (Νιούκασλ – Άστον Βίλα) ο ποδοσφαιριστής των “καρακαξών” Κέρον Ντάιερ επιτέθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα στον συμπαίχτη του Λι Μπόιερ ρίχνοντας του μπουνιά με δικαιολογία ότι δεν του είχε δώσει πάσα!

Ο αγώνας διακόπηκε και όταν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές κατάφεραν μετά από λίγο να τους χωρίσουν, ο διαιτητής έστειλε και τους 2 στα αποδυτήρια οι οποίοι τιμωρήθηκαν εκ νέου από τον αγγλικό σύλλογο!

Όταν ο Άσλει Βίκερς σταμάτησε “εισβολέα” με τάκλιν α λα ράγμπι

Το 2011 η Dorchester Town βρέθηκε αντιμέτωπη με την Havant & Waterlooville, όταν κατά την διάρκεια του αγώνα ένας οπαδός ντυμένος με μαγιό Μπόρατ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο. Οι σεκιουριτάδες του γηπέδου προσπαθούσαν για ώρα να πιάσουν τον ημίγυμνο εισβολέα μέχρι που ο αρχηγός των γηπεδούχων αποφάσισε να επέμβει.

Ο Άσλει με “υποδειγματικό” τάκλιν α λα ράγμπι έπιασε τελικά τον “άτακτο” οπαδό όμως τιμωρήθηκε για αυτή του την ενέργεια με κόκκινη κάρτα!

Όταν ο Πάολο Ντι Κάνιο έριξε τον διαιτητή στο έδαφος

Η περίπτωση του ποδοσφαιριστή της Σέφιλντ είναι κάπως διαφορετική καθώς αφού τα έβαλε με ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ σε αγώνα για την Πρέμιερ Λιγκ το 1998, πρώτα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και μετά επιτέθηκε στον διαιτητή.

Ο επιθετικός των “γουρουνιών” ήταν δυσαρεστημένος με την απόφαση του διαιτητή και σπρώχνοντας τον με δύναμη τον έριξε στο έδαφος σε ένα στιγμιότυπο που έμεινε στην ιστορία!

Υποστήριξη: SilkTech