Οι πιο δημοφιλείς τάσεις στη γυμναστική για το 2023

Δευτέρα, Μάρτιος 13, 2023 - 10:13πμ
Ποιες συνεχίζονται από πέρυσι και ποιες κάνουν την είσοδό τους στη λίστα;

Οι τάσεις στην ευεξία αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο.
Το 2022, για παράδειγμα, γυμναζόμσταν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους ή προσπαθούσαμε να μειώσουμε τις ώρες εργασίας μας για να δίνουμε περισσότερο χρόνο στις σωματικές και ψυχολογικές μας ανάγκες. Τι υπάρχει στον ορίζοντα για τη χρονιά που διανύουμε;
Είναι γεγονός πως υπάρχουν ατελείωτες πρακτικές για να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα και να ενισχύσετε την ευημερία σας.
Τη χρονιά που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες (δυστυχώς, σκορπώντας μεγάλη θλίψη), κερδίζουν την αγάπη του κοινού μερικές στρατηγικές πολύ δημοφιλείς στον κόσμο της ευεξίας.
Αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τη γυμναστική, διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι κορυφαίες wellness τάσεις για φέτος.
Ασκήσεις εικονικής πραγματικότητας
Στη digital εποχή που ζούμε, η γυμναστική δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. Οι tech εταιρίες δημιούργησαν συγκεκριμένα ακουστικά και συσκευές υψηλής τεχνολογίας που μας βοηθούν να ακολουθήσουμε το κατάλληλο, για εμάς πρόγραμμα, στο σαλόνι του σπιτιού μας ή όπου αλλού θέλουμε. Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει εφαρμογές που διευκολύνουν κάθε άσκηση και την κάνουν να μοιάζει με παιχνίδι. Αν για παράδειγμα, σας αρέσει η αναρρίχηση, αλλά δεν είναι εύκολο να πάτε συχνά στο βουνό, μπορείτε με το κατάλληλο πρόγραμμα να το κάνετε από το σπίτι σας.
Micro workouts
Οι «μικροπροπονήσεις» γνωρίζουν άνθιση και αυτό οφείλεται σε έναν βαθμό στη δημοφιλία που αποκτούν μέσω των social media. Το ότι δεν υπάρχει χρονικός φραγμός στη διάρκεια της άσκησης, κάνει επίσης πολύ δημοφιλή αυτή την τάση. Ένα micro workout μπορεί να γίνει το πρωί, λίγο πριν από το μεσημεριανό γεύμα ή μετά τη δουλειά. Αυτές οι σύντομες «προσεγγίσεις» της φυσικής κατάστασης έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και είναι ένας ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος για να παραμένουμε σε κίνηση. Τώρα τον χρόνο θα τον ορίσετε εσείς. Σίγουρα, όμως, δεν θα πάθετε burn out.
Hot girl walking
Το 2022 ήταν από τις πιο δημοφιλείς τάσεις ευεξίας – σε αυτό βοήθησε και το Tik Tok. Τι είναι το hot girl walking; Ουσιαστικά πρόκειται για έντονο περπάτημα (όχι τρέξιμο), υπό τους ήχους της αγαπημένης σας μουσικής. Η Tiktoker Mia που ξεκίνησε το trend πέρυσι, το συνεχίζει και έχει μέσα από τα video της κερδίσει πολλούς followers, αλλά και καλύτερη διάθεση.
Γυμναστική που συμβαδίζει με τον κύκλο μας
Επειδή ο εμμηνορροϊκός κύκλος της γυναίκας περνά από διάφορα στάδια, τα οποία επηρεάζουν την ψυχολογία και τις αντοχές της, πολλές έχουν επιλέξει ρυθμίζουν τις προπονήσεις τους με βάση αυτόν. Για παράδειγμα, την εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου τους κάνουν έντονη άσκηση και σιγά σιγά χαλαρώνουν μέχρι την επόμενη περίοδο.
Διασκεδαστική άσκηση
Μία τάση που παραμένει δημοφιλείς μέσα στα χρόνια. Η γυμναστική δεν πρέπει να συνδυάζετε με την καταπίεση. Όσο κι αν έχει να κάνει με την πειθαρχία και τη θέληση, αν η ψυχολογική σας κατάσταση μετά τη γυμναστική δεν είναι καλή, τότε δοκιμάστε κάτι άλλο. Άλλωστε, οι fitness και wellness επιλογές είναι πάρα πολλές – από video στο κινητό με ασκήσεις με το βάρος του σώματος μέχρι προγράμματα σε γυμναστήρια ή σε μικρές ομάδες άσκησης. Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.
Πηγή:marieclaire

Υποστήριξη: SilkTech