Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στον Πύργο του Αϊφελ

Τετάρτη, Απρίλιος 10, 2024 - 10:14πμ
Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι, που αντιπροσωπεύουν τις πέντε ηπείρους και αποτελούν σύμβολα της οικουμενικότητας του αθλητισμού, θα εγκατασταθούν ψηλά, στην πλευρά του Σηκουάνα

Οι πέντε Ολυμπιακοί Κύκλοι, θα τοποθετηθούν στον Πύργο του Αϊφελ, εν' όψει των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου), όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εταιρεία λειτουργίας του μνημείου (Sete) και η οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2024».
Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι, που αντιπροσωπεύουν τις πέντε ηπείρους και αποτελούν σύμβολα της οικουμενικότητας του αθλητισμού, θα εγκατασταθούν ψηλά, στην πλευρά του Σηκουάνα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Sete, Ζαν Φρανσουά Μαρτένς, προσθέτοντας ότι η διαδικασία εγκατάστασης θ' αρχίσει στο τέλος Απριλίου.
Οι πέντε Κύκλοι, που εκτίθενται σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένα εμβληματικό μνημείο της διοργανώτριας πόλης, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Τελετής Έναρξης, που θα γίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, έξω από το στάδιο, με την μορφή ναυτικής παρέλασης στον Σηκουάνα.
Συνολικά, 180 σκάφη, εκ των οποίων τα 94 θα μεταφέρουν τους αθλητές, θα παρελαύνουν μεταξύ των γεφυρών Pont d'Austerlitz και Pont d'Iéna. Παράλληλα ο Ολυμπιακός Βωμός, που θα φιλοξενεί την Ολυμπιακή Φλόγα, θα εγκατασταθεί στο Jardin des Tuileries, ένα πάρκο προσβάσιμο στο κοινό, που βρίσκεται μεταξύ του Παλατιού του Λούβρου και της Place de la Concorde.
Σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας και της Γαλλίας, ο Πύργος του Αϊφελ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία στον κόσμο. Το 2023, με 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες, ξεπέρασε τα επίπεδα επισκεψιμότητας πριν από την πανδημία της Covid-19.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο, ο πύργος έκλεισε για έξι ημέρες, λόγω απεργίας του προσωπικού, που ήταν δυσαρεστημένο με την διαχείριση του χώρου, στερώντας από περίπου 100.000 άτομα την ευκαιρία να τον επισκεφθούν.
Ο Πύργος του Αίφελ θα είναι επίσης «παρών» σε 24 εκατομμύρια κέρματα των δύο ευρώ για τον εορτασμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα τεθούν σε κυκλοφορία από το Νομισματοκοπείο των Παρισίων, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Υποστήριξη: SilkTech