Οι νικητές του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας "Φ. Τσιμιγκάτος"

Δευτέρα, Οκτώβριος 17, 2022 - 10:00πμ
Χιλιάδες οι συμμετέχοντες

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο το βράδυ (15/10), παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Πομάσκι και των αρχών της πόλης ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος της Πάτρας, στη μνήμη του σπουδαίου δρομέα Φάνη Τσιμιγκάτου.
Χιλιάδες δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα που επανεκκίνησε από τον δήμος Πατρέων (τελευταία φορά διεξήχθη πριν την πανδημία).
Ο Ούχντα Αχμέντ (Ιταλία) ήταν ο νικητής στους άνδρες με 1:05:53 και τον ακολούθησε ο συμπατριώτης του Κούνεο Αντέμε με 1:6:18. Στην τρίτη θέση, και πρώτος Έλληνας ο Κώστας Σταμούλης, με 1:06:32.
Η επίδοση του Αχμέντ είναι η κορυφαία που έχει καταγραφεί ποτέ σε ημιμαραθώνιο στην Ελλάδα, σε πιστοποιημένη διαδρομή. Σημειωτέον πως και οι τρεις πρώτοι νικητές έκαναν καλύτερο χρόνο από τον 1ο νικητή του ημιμαραθωνίου Θεσ/κης, που επίσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, παρά τους ισχυρούς ανέμους που επικράτησαν το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα.
Πρώτη γυναίκα η Ιταλίδα Μουκαντούγκα Κλεμέντε με 1:11:23 και την ακολούθησε η συμπατριώτισσα της Λίλιαν Λελέι με 1:14:25. Στην τρίτη θέση και πρώτη Ελληνίδα, η Δανάη Πασπάτη με 1:22:52.
Ο Νέστορας Κολιός μετά την επικράτηση του στα 10χλμ. στο Run Greece στα Ιωάννινα ήταν νικητής στο 5αρι της Πάτρας με 15.53 αφήνοντας πίσω του, τον Φίλιππο Σιώμο- Γκίζα με 16.13 και στην τρίτη τον Γιάννη Μπάρλο με 17.30. Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την επόμενη χρονιάς συμμετείχε στα 5χλμ. και αναδείχθηκε νικήτρια με 17.49. Η Ιωάννα Λαυρανού ήταν δεύτερη με 19.37 και η Εύη Αυγέρη τρίτη με 20.25.
Τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός και τομεάρχης αλμάτων, Γιώργος Πομάσκι. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ βρέθηκε από νωρίς στην Πάτρα και παρακολούθησε την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών όχι μόνο του Ημιμαραθωνίου, αλλά και των 5χλμ. και του παιδικού αγώνα. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Πελετίδη, όπως και με άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του στίβου. Η Πάτρα άλλωστε είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον στίβο και μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή αγώνων.
Διοργανωτής ήταν ο Δήμος Πατρέων.

Υποστήριξη: SilkTech