Οι νέοι της Πάτρας κάνουν παρκούρ και μας κόβουν την ανάσα (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Οκτώβριος 30, 2018 - 9:04μμ

Δεν είναι πολλοί οι νέοι -ασφαλώς- που κάνουν παρκούρ στην Πάτρα, δεν είναι πολλοί αυτοί που αρέσκονται να τα βάζουν με το σώμα τους, τα όριά τους, την ίδια τους την «τρέλα».

Τα παιδιά της πόλης, τα παιδιά της Πάτρας που κάνουν παρκούρ, φοράνε φαρδιά ρούχα, έχουν δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στην άθληση, την κίνηση και τον χορό, θυμίζουν ώρες - ώρες τα παιδιά που έκαναν μπρέικ - ντανς στα ίδια μέρη με αυτούς και που τώρα είναι -τουλάχιστον- μπαμπάδες τους!

Ένας από τους νέους που δοκιμάζουν τα όριά τους είναι ο Γιώργος «φιούρι» Παπαχρονόπουλος, 18 ετών, φοιτητής πλέον στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα.

Παλαιότερα, πολύ μικρός, έκανε στίβο στου Λαδόπουλου, έπαιξε και μπάλα, πέρασε από το καράτε, αλλά ρίζωσε στο παρκούρ. Σε αντίθεση δηλαδή με τη διαδρομή που έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου!

Ο Γιώργος Παπαχρονόπουλος κάνει παρκούρ και φρι ράνινγκ από τα 13 του, αυστηρά ως χόμπι, αν και δεν αποκλείει, ανάλογα με τις συνθήκες, να ασχοληθεί και «περισσότερο» επαγγελματικά.

Οι πρώτοι έξι μήνες ήταν αρκετά δύσκολη, βλέπετε η μάνα εκτός από το «ζακέτα να πάρεις», έπρεπε να μάθει να του λέει «ήρεμη»: «Να προσέχεις εκεί που πηδάς από ταράτσα σε ταράτσα»!

Ικανότατος, έχει αποφύγει κάθε είδους τραυματισμό, ακόμα κι όταν έδινε σόου στην ταράτσα πολυκατοικίας στην πλατεία Γεωργίου κινητοποιώντας την Αστυνομία που έσπευσε να δει εάν επρόκειτο για διαρρήκτη ή για απογοητευμένο νέο έτοιμο για το «απονενοημένο διάβημα»!

Να τι απάντησε στην ερώτηση τι τον γεμίζει στο άθλημα αυτό: «Είναι εκτόνωση, με βάζει να σκέφτομαι για το καινούριο και το πως να εξελίσσω το σώμα μου, για το πως να βάζω όρια και να τα ξεπερνάω».

Ο «φιούρι» Παπαχρονόπουλος δεν κάνει επίδειξη, δεν το κάνει για να τον δουν οι άλλοι: «Τα όσα ακραία κάνω, δεν είναι φωτογραφημένα ή σε κοινή θέα, το κάνω για να ξεπεράσω το είναι μου. Δεν το κάνω για να με θαμάσει ο κόσμος, δεν θα έβαζα ποτέ τον εαυτό μου σε κίνδυνο για να βλέπει ο κόσμος».

Είτε στους Μύλους Τριάντη (ΚΤΕΛ), είτε σε πολυκατοικίες στην πλατεία Γεωργίου ή σε οποιαδήποτε πλατεία της Πάτρας, κάποια στιγμή αν δείτε μερικές σιλουέτες σε χορευτική κίνηση, σε άλματα που προκαλούν φόβο, θα είναι ο Γιώργος Παπαχρονόπουλος μαζί με τους κολλητούς του, Χρήστο Κριλή, Ηλία Σπυράτο, Χρήστο Καρούσο, Κώστα Καλανδράκη, Ιάκωβο Φόρτη, Ορφέα Ζαφείρη και Μιχάλη Χαραλάμπους.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech