Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι της Πάστρας ξεχωριστή ενότητα στο Διεθνές Σχολείο του ΠΣΑΤ

Παρασκευή, Μάιος 31, 2019 - 7:50πμ

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα για το 2019, οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου 2019, θα αποτελέσουν θέμα ξεχωριστής ενότητας στο Διεθνές Σχολείο του ΠΣΑΤ, που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 28 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Θα γίνει παρουσίαση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, θα αναλυθούν τα οφέλη για την Πάτρα αλλά και για όλη την Ελλάδα, καθώς και θα επεξηγηθεί η συμβολή που μπορεί να έχει η τοπική κοινωνία.

Θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής αλλά και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί ως ομιλητές οι Πανεπιστημιακοί Κωνσταντίνα Γογγάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Αθλητισμού, στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γιώτα Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και ο Γιάννης Έξαρχος, που είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ολυμπιακού Καναλιού και ο οποίος θα μεταφέρει στο Σχολείο του ΠΣΑΤ, όλη την εμπειρία του από τις τηλεοπτικές παραγωγές και την τηλεοπτική αλλά και διαδικτυακή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το βασικό αντικείμενο του 6ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκυο, όχι μόνο από πλευράς οργανωτικής, αλλά και για τη σχέση που έχουν οι συγκεκριμένοι Αγώνες με τον ελληνικό Αθλητισμό.

Παράλληλα, θα γίνουν παρουσιάσεις πανεπιστημιακών και άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων, σχετικά με τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό, ενώ θα υπάρχει εκτενή αναφορά στη σύνδεση του φωτορεπορτάζ με τα μεγάλα γεγονότα.

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική