Οι επιτυχίες της Ναόμι Οσάκα μέχρι τα 23 της

Τρίτη, Οκτώβριος 20, 2020 - 12:50μμ

Η Γιαπωνέζα τενίστρια Ναόμι Οσάκα είναι μόλις 23 ετών και έχει φτάσει ήδη πολύ ψηλά στο χώρο του αθλήματος. Με 3 τίτλους Grand Slam στο ενεργητικό της, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης WTA, ενώ έχει ανέβει και στην 1η θέση.

Η Ναόμι Οσάκα γεννήθηκε στην Ιαπωνία από μητέρα Γιαπωνέζα και πατέρα από την Αϊτή. Σε ηλικία 3 χρονών μετακόμισαν στις ΗΠΑ, όπου ο πατέρας της θέλησε να μάθει σε εκείνη και την αδελφή της τένις, εμπνεόμενος από τις αδερφές Γουίλιαμς. Έκανε σίγουρα πολύ καλή δουλειά, αφού η κόρη του Ναόμι κέρδισε το 2018 τη Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του US Open και στη συνέχεια πήρε τον τίτλο στο Australian Open του 2019, κερδίζοντας έτσι 2 τίτλους Grand Slam back to back. Κάτι που είχε να το καταφέρει κάποια τενίστρια από το 2001…

Η Οσάκα κέρδισε και το US Open το 2020, το οποίο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αντίπαλος της ήταν η Βικτόρια Αζαρένκα, την οποία και νίκησε με 2-1 σετ. Στο σύνολο της καριέρας της έχει 5 τίτλους, από τους οποίους 3 πήρε σε Grand Slam και άλλους 2 στο τουρνουά Stanford Classic (2014) και στο Indian Wells Open (2018). Είναι επίσης η πρώτη αθλήτρια από την Ιαπωνία που κέρδισε τίτλο Grand Slam.

Μέσα στην κορυφαία 3αδα της παγκόσμια κατάταξης γυναικών, η Οσάκα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να βρίσκεται δυναμικά στη διεκδίκηση και άλλων τίτλων. Έτσι σύμφωνα με το bwin.gr συγκαταλέγεται και για τη φετινή σεζόν ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση Grand Slam τίτλων. Αγαπημένο της τουρνουά φαίνεται να είναι το Αμερικάνικο Όπεν, στο οποίο είναι ήδη πρωταθλήτρια 2 φορές, ενώ αποτελεί κορυφαίο φαβορί για τον τίτλο και στο Αυστραλιανό Όπεν του 2021.

Η Οσάκα εκτός από σπουδαία τενίστρια, φροντίζει να παραμένει και ενεργός πολίτης εκπέμποντας συχνά κοινωνικά μηνύματα. Στο Αμερικανικό Όπεν του 2020 φορούσε μάσκες με διαφορετικά ονόματα τυπωμένα σε κάθε αγώνα που έπαιξε. Οι 7 μάσκες που φόρεσε αντιστοιχούσαν σε ονόματα ανθρώπων που είχαν πέσει θύματα αστυνομικής βίας τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, δίνοντας έτσι το δικό της μήνυμα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η Οσάκα δήλωσε γι’ αυτή της την κίνηση: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μου έλεγαν να αφήσω την πολιτική μακριά από τον αθλητισμό (που δεν ήταν καν πολιτική η κίνησή μου), με ενέπνευσαν να κερδίσω. Να το πιστέψετε ότι θα προσπαθήσω να με βλέπετε στην τηλεόραση για όσο περισσότερο γίνεται».

Υποστήριξη: SilkTech