Οι δρομείς της Πάτρας συστήνουν Επιτροπή για τη μετατροπή του παλιού κολυμβητήριου της Αγυιάς

Παρασκευή, Ιανουάριος 24, 2020 - 3:48μμ

Με πρωτοβουλία των φορέων του δρομικού κινήματος της Πάτρας και των πολιτιστικών φορέων της Αγυιάς, συστάθηκε Συντονιστική Επιτροπή δράσης, αντικείμενο της οποίας θα είναι η ανάληψη αθλητικής πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση του παλιού, εγκαταλελειμμένου κολυμβητηρίου και την μετατροπή του σε σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο Αγυιάς προς όφελος της Πόλης και των Δημοτών, με επαφές προς κάθε κατεύθυνση. 

Η Επιτροπή Συγκροτείται από τους κάτωθι φορείς:

1.      Ελένη Παναγιωτόπουλου, Πρόεδρος του «Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας»,

2.      Αντώνης Κατσίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης» και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ)

3.      Κώστας Κωλέτης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου δρομέων «Ζεύξη» Ρίου

4.      Παναγιώτης Μεντζελόπουλος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων αθλητών Στίβου ΣΕΒΑΣ,

5.      Κίμων Αποστολόπουλος, Πρόεδρος  της Λέσχης δρομέων και περιπατητών «Φαέθων»,

6.      Γιώργος Μαγιάκης , Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς - Τερψιθέας

7.      Χρήστος Πλούμης, Πρόεδρος του «Πανιώνιου Αχιλλέα» Αγυιάς.

Η διάψευση των προσδοκιών μας σχετικά με την αξιοποίηση του κολυμβητηρίου από τους Παράκτιους Αγώνες και την γενικότερη ανάπλαση της περιοχής, παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς που είχε η κάθε Αθλητική Ηγεσία, δεν μπορεί πλέον να μας αφήνει αδιάφορους ως αθλούμενους πολίτες και δημότες.

Ο συγκεκριμένος χώρος παραμένει δημόσιος κίνδυνος, αποτελεί εστία μόλυνσης και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δρομέων και των κατοίκων της περιοχής, δυσφημίζοντας περαιτέρω την πόλη μας στον κάθε επισκέπτη. Η ανάπλαση τους Έλους Αγυιάς και η κατασκευή ποδηλατόδρομου από την Δημοτική Αρχή που θα ενώνει το Βόρειο με το Νότιο Πάρκο της πόλης, δημιουργεί μια νέα ευκαιρία από την οποία δεν μπορεί να μένει εκτός η αξιοποίηση του παλαιού Κολυμβητηρίου από την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού.

Διεκδικούμε την άμεση αξιοποίηση του και την ένταξή του στον φυσικό ζωτικό του χώρο σαν αθλητικό κέντρο. Όχι μεμονωμένα,  αλλά αποτελώντας ένα ενιαίο οργανικό σύνολο με το Έλος και την Πλαζ .

Υποστήριξη: SilkTech