Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΑΤ

Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2019 - 11:49πμ

Στη συνεδρίαση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΑΤ εγκρίθηκαν ομόφωνα, ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός περιόδου 2018, η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς επίσης και ο Προϋπολογισμός του 2019.

Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, προήδρευσε με ομόφωνη απόφαση, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του ΠΣΑΤ, Άρια Αγάτσα.

Επίσης, ο Άγγελος Μενδρινός, που είναι υπεύθυνος της έκδοσης της Βίβλου των Αθλητικών Συντακτών, κάλεσε τους συναδέλφους αλλά και τις Περιφερειακές Επιτροπές του ΠΣΑΤ, να πλαισιώσουν την συγκεκριμένη επιτροπή, προκειμένου να αρχίσει η καταγραφή όλων των αθλητικών συντακτών και να δημιουργηθεί το σχετικό αρχείο.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα επαίνεσε τον Αγγελο Μενδρινό για την προσπάθεια που καταβάλλει και καλεί όλους τους αθλητικούς συντάκτες να τον βοηθήσουν στην αποστολή του.

Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση ψηφίσματος του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα «Ο Ελληνικός Αθλητισμός και η προστασία των ιδανικών και αξιών του».

Ο Ελληνικός Αθλητισμός και η προστασία των ιδανικών και αξιών του

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, παρακολουθεί με έκδηλο προβληματισμό τα τεκταινόμενα το τελευταίο διάστημα στο χώρο κυρίως του επαγγελματικού αθλητισμού.

Γεγονότα και πράξεις που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το πνεύμα και τις αξίες του Αθλητισμού, αλλά αντίθετα διαμορφώνουν ομιχλώδες τοπίο και αποτυπώνουν την ηθική τους κατάπτωση.

Η έντονη παραβατικότητα, η ανεξέλεγκτη βία, η καταπάτηση κάθε έννοιας εύνομης συμπεριφοράς και η διαμόρφωση κανόνων ανομίας, αντί της προβλεπόμενης εφαρμογής τους, συντελούν οπωσδήποτε σε ένα επικίνδυνο σκηνικό.
Την ίδια στιγμή που, υπάρχει και ο άλλος Αθλητισμός. Αυτός όπου, οι πρωταγωνιστές του, καταφέρνουν να κρατούν πολύ ψηλά τη σημαία της Ελλάδας, με τις επιτυχίες τους, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν τις περισσότερες φορές.

Οι Έλληνες Αθλητικοί Συντάκτες, ως μέρος του αθλητικού γίγνεσθαι στη χώρα μας, δεν μπορεί παρά να έχουν την υποχρέωση όπως αναδεικνύουν τόσο τα στραβά και ανάποδα του, όσο και εκείνα που καθιστούν την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.

Πάντοτε, με τους κανόνες που απαιτούνται, με σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία και την αποφυγή λεκτικών υπερβολών, ρατσιστικών και σεξιστικών αναφορών, στοχοποιημένων και αντισυναδελφικών συμπεριφορών, στην εκφορά και τη γραφή του δημοσιογραφικού λόγου, σε όλα τα Μέσα αλλά και τη χρησιμοποίηση των Social Media.

Ο ΠΣΑΤ, σε κάθε περίπτωση, δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται απέναντι σε φαινόμενα που καταστρατηγούν το νόημα και τις διαχρονικές αξίες του Αθλητισμού, θα υπερασπίσει την ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την απρόσκοπτη εργασία, με την τήρηση πάντοτε των κανόνων Δεοντολογίας και πρέπουσας προσωπικής συμπεριφοράς.

Καλούμε, την Πολιτεία, την Δικαιοσύνη, τα θεσμοθετημένα όργανα, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον κάθε ένα χωριστά και όλους μαζί, με την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά τους, να προασπίσουν τα ιδανικά και τις αξίες εκείνες του Αθλητισμού, που, αντανακλούν συνολικά και στην εικόνα της κοινωνίας μας, υπέρτατο αγαθό και της οποίας είναι.

Υποστήριξη: SilkTech