Οι 12 τραγωδίες που έπληξαν τον στίβο της Πάτρας

Σάββατο, Μάρτιος 18, 2023 - 12:00πμ
Σιούλη, Σεβαστής, Μυλωνάς, Σταματόπουλος, Γιούρα, Παπαγεωργίου και: Καραχάλιος, Παρίσης, Φωτιάδης, Θανόπουλος, Χριστόπουλος, Μωραΐτης

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τραγωδία πλήττει τον πατραϊκό στίβο.

Η απώλεια του Ντένις Γιούρα συγκλόνισε την αθλητική κοινότητα της Πάτρας και καταγράφεται στη μαύρη λίστα των νεκρών αθλητών στίβου σε τροχαίο δυστύχημα.

Τα περιστατικά είναι τέσσερα.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Στις 2 Μαρτίου του 1984, ο κλασικός αθλητισμός της Πάτρας και της Ελλάδας επλήγη από την απώλεια του Πέτρου Παπαγεωργίου, σε τροχαίο δυστύχημα. Ηταν βαλκανιονίκης του Πάτραι (στην ημιαντοχή) και σκοτώθηκε σε τροχαίο κοντά στον Λόγγο Αιγίου, κινούμενος από την Αθήνα προς την Πάτρα για το τριήμερο της Αποκριάς.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Εδώ και πολλά χρόνια η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου καθιέρωσε ένα ξεχωριστό μίτινγκ, που μάλιστα κάποιες φορές απέκτησε και διεθνή χαρακτήρα, τα «Φωτιάδεια». Είναι μια προσπάθεια για να μείνει άσβεστη η μνήμη του αδικοχαμένου Κώστα Φωτιάδη, που έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Παρασκευή του 2004, έχοντας εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα. Γεννήθηκε το 1974 και υπήρξε αθλητής στα 800μ. και 1.500μ. Ανήκε στον ΑΟ Έσπερο.

ΘΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
Αποφράδα ημέρα η 15η Φεβρουαρίου του 2017, όταν μετά από ολιγόωρη μάχη στα χειρουργεία του Αγίου Ανδρέα, υπέκυπτε στα τραύματά του ο Θανάσης Μυλωνάς, πρωταθλητής του Πέλοπα στην ημιαντοχή. Μόλις 18 χρόνων, την προηγούμενη μέρα είχε «εμπλακεί σε τροχαίο», παρασύρθηκε με το μηχανάκι του από ασυνείδητο οδηγό ΙΧ στου Μαρούδα.

ΝΤΕΝΙΣ ΓΙΟΥΡΑ
Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ντένις Γιούρα μετά από τροχαίο το βράδυ της 15ης Μαρτίου 2023 στη Μίνι Περιμετρική. Ηταν πρωταθλητής Ελλάδας στην αντοχή με την ΑΕ Εσπερος 2004.

Τα τελευταία χρόνια ο στίβος της Πάτρας και γενικότερα της χώρας, δεν επλήγη μόνο από τον προσφατο χαμό των δύο αθλητών, Μυλωνά και Γιούρα.

Θρήνησε ακόμα τέσσερις προπονητές, τον Χάρη Θανόπουλο (2014), την Αλέκα Σιούλη (2015), τον Γιάννη Καραχάλιο (2019), τον Νίκο Χριστόπουλο (2020) και τον Σταμάτη Μωραΐτη (2022).
Τέλος βαριά έπεσε η σκιά από τον χαμό τριών παραγόντων του στίβου, κατά σειρά, του Γιάννη Σταματόπουλου (2017), του Βασίλη Σεβαστή (2021) και του Χάρη Παρίση (2021).

Κι ας μην λησμονούμε τον Γιώργο Κοζία, τον σπουδαίο διεθνή κριτή στίβου, τον αγαπητό και με μεγάλη προσφορά...

Ολοι, έφυγαν από τη ζωή από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι προχθές Τετάρτη...

Απαντες με μεγάλη προσφορά, ο καθένας από το πόστο του, στον αθλητισμό της Πάτρας.

Κι ήσαν όλοι εν ενεργεία στο πόστο τους. Διότι είχαμε και απώλειες παλαίμαχων αθλητών, τεράστιων προσωπικοτήτων, που πια είχαν αποσυρθεί από την ενεργό δράση (Αθλητική και προπονητική), όπως ο Φάνης Τσιμιγκάτος, ο Λουκάς Αδαμόπουλος, ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος και πόσοι ακόμα...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech