Οι 10 καλύτεροι εν ενεργεία εκτελεστές πέναλτι

Πέμπτη, Απρίλιος 9, 2020 - 9:02μμ

Μια εκτέλεση πέναλτι φαίνεται να είναι κάτι πολύ απλό, όμως η μεγάλη ευθύνη των ποδοσφαιριστών εκτελεστών το κάνει πολύ δύσκολο, εξού και επιλέξαμε τους 10 καλύτερους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές με φονικό ένστικτο από τα 11 βήματα.

Πάμε λοιπόν μαζί, να τους δούμε έναν προς έναν.

  • Ζορζίνιο – Τσέλσι

Ο Ζορζίνιο, μπορεί να μην είναι ο σούπερ σταρ της ομάδας της Τσέλσι ή της Εθνικής Ιταλίας, όμως σε 10 προσπάθειες του από την άσπρη βούλα, δεν έχει αστοχήσει σε καμία απολύτως.

  • Λιονέλ Μέσι – Μπαρτσελόνα

Η αλήθεια είναι πως ο Μέσι έχει χάσει πέναλτι στη καριέρα του, με ένα από αυτά μάλιστα, στο Κόπα Αμέρικα του 2016 να είναι αρνητικά καθοριστικό. Όμως, το ποσοστό ευστοχίας του στις εκτελέσεις πέναλτι ξεπερνά το 80%, και αυτό είναι σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι παίρνει την ευθύνη εκτέλεσης και με τη Μπαρτσελόνα και με την Αργεντινή, τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια.

  • Σέρχιο Ράμος – Ρεάλ Μαδρίτης

Ένας αμυντικός για εκτελέσεις πέναλτι! Ναι γιατί όχι. Μετά τη φυγή του Ρονάλντο από την Ρεάλ, ο Ράμος έγινε αρχηγός της ομάδας, έχει ευθύνες και πήρε και αυτήν των εκτελέσεων πέναλτι. Με τεράστιο ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 90%. Δεν αστοχεί!

  • Κριστιάνο Ρονάλντο – Γιουβέντους

Εδώ δε χρειάζονται πολλά λόγια, ποσοστά και αποδείξεις. Ο Ρονάλντο, στη μεγάλη καριέρα του με τη Ρεάλ αλλά και τις Γιουβέντους, Εθνική Πορτογαλίας, έχει σκοράρει περισσότερα από 90 πέναλτι συνολικά!

  • Ντάνι Παρέχο – Βαλένθια

Πολλοί ίσως ακόμα να μην τον γνωρίζουν καλά. Να μην τον θεωρούν σούπερ σταρ, και πράγματι μπορεί να μην είναι. Όμως ο Παρέχο, πέρα από βασικός μοχλός της ομάδας της Βαλένθια, έχει σκοράρει παραπάνω από 25 πέναλτυ σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, με τεράστιο ποσοστό ευστοχίας.

  • Τζέιμι Βάρντι – Λέστερ Σίτι

Ο Βάρντι δε θα μπορούσε να λείψει από αυτήν τη λίστα. Ο κύριος Γκολ της Λέστερ Σίτι, πέραν από δεινός σκόρερ με κάθε τρόπο, έχει φονικό ένστικτο και από τα 11 βήματα. Από το 2015 έως και σήμερα, έχει πάρει όλες τις εκτελέσεις (σε αγώνες που αγωνίστηκε βέβαια) με ποσοστό ευστοχίας άνω του 90%.

  • Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι – Μπάγερν Μονάχου

Ακόμα ένας δεινός σκόρερ, με εκατοντάδες γκολ ενεργητικό. Αποπνέει τεράστια σιγουριά και στις εκτελέσεις πέναλτι. Σε συνολικά 20 εκτελέσεις πέναλτι, δεν έχει αστοχήσει ούτε σε 1. Τόσο με την ομάδα της Μπάγερν όσο και με την Εθνική Πολωνίας.

  • Νειμάρ Τζούνιορ – Παρί Σεν Ζερμαίν

Η Παρί διαθέτει πολλούς και διαφορετικούς εκτελεστές πέναλτι. Νειμάρ, Καβάνι, Ντι Μαρία και άλλους. Ο Νειμάρ δε φοβάται να πάρει τις εκτελέσεις και την ευθύνη, με τεράστιο ποσοστό ευστοχίας μέχρι στιγμής.

  • Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς – Μίλαν

Σε μια τεράστια καριέρα μέχρι σήμερα, με εκατοντάδες γκολ ενεργητικό, ο μεγάλος άσος έχει σκοράρει πάνω από 50 γκολ με εκτελέσεις πέναλτι. Αποπνέει τεράστια σιγουριά.

  • Μάριο Μπαλοτέλι – Μπρέσια

Η μεγάλη έκπληξη της λίστας για το τέλος. Ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ο Μπαλοτέλι μπορεί να έχει αρνητική φήμη εντός και εκτός γηπέδου, όμως σε ολόκληρη τη καριέρα του και ειδικά από το 2013 και μετά δεν έχει χάσει -κανένα- πέναλτι σε όποια προσπάθεια και αν πήρε.

ΠΗΓΗ: https://www.sportgun.gr

Υποστήριξη: SilkTech