Ο Βασίλης Ντούκας μας ξεναγεί στο εντυπωσιακό νέο γυμναστήριο του «Ολυμπιονίκη»-ΦΩΤΟ

Παρασκευή, Ιανουάριος 18, 2019 - 3:48μμ

Επί 23 χρόνια γυμνάζει τους λιλιπούτειους πατρινούς και πλέον μας υποδέχεται στο μεγαλύτερο ιδιωτικό γυμναστήριο για παιδιά στην Αχαΐα. Ο λόγος για τον αθλητικό όμιλο ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής Πατρών «Ολυμπιονίκης» που συνεχώς αναπτύσσεται και επεκτείνεται.

Μετά από 12 χρόνια στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και 10 χρόνια στην οδό Νάξου, πλέον μεταφέρθηκε σε νέο ολοκαίνουργιο εντυπωσιακό κτήριο στην οδό Χίου 2Β, και μαζί με το δεύτερο γυμναστήριο του Συλλόγου στην Έλληνος Στρατιώτου 1 (με υπεύθυνη την έμπειρη γυμνάστρια Χαρά Πετράκη), γίνεται πια η μεγαλύτερη δύναμη στον τομέα της περιοχής.

Συναντήσαμε τον ιδρυτή και υπεύθυνο του σωματείου Βασίλη Ντούκα, ο οποίος μας ξενάγησε στο νέο γυμναστήριο και μας μίλησε για τον παιδικό αθλητισμό: «Από το 1995 που ξεκινήσαμε σε πείσμα της νοοτροπίας που ήθελε κρατικοδίαιτα σωματεία-μαγαζάκια και χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση από ομοσπονδία ή κράτος στηριχτήκαμε στις δικές μας δυνάμεις και τελικά δικαιωθήκαμε, δημιουργώντας ένα σημαντικό όνομα στο χώρο του αθλητισμού. Συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας, χωρίς κρατική βοήθεια. Παλιότερα στα πρωταθλήματα Ενόργανης και τα τελευταία χρόνια αγωνιστικά σε Ρυθμική γυμναστική και τραμπολίνο».

Με ιστορία 23 και πλέον χρόνων το σημαντικό για την ομάδα των γυμναστών που προπονεί τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες, δεν είναι μόνο οι διακρίσεις: «Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, το σημαντικότερο για τον σύλλογό μας είναι η εκγύμναση των μικρών παιδιών. Βάζοντας την γυμναστική στην καθημερινότητά τους, κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής που θα τους συντροφεύει σε δια βίου άσκηση. Ήδη γυμνάζουμε την δεύτερη γενιά. Έγινε και αυτό… Παλιές αθλήτριες του συλλόγου φέρνουν τώρα τα παιδιά τους» μας εξηγεί ο κ. Ντούκας και διευκρινίζει: «Στηριζόμαστε στην καλή μεταξύ μας συνεργασία, όλης της ομάδας των γυμναστών. Τον πρώτο λόγο τον έχουν οι προπονήτριες και οι προπονητές. Αυτοί κάνουν το μάθημα, αυτοί έχουν την άμεση επαφή με τα παιδιά, αυτοί θέτουν τους κανόνες και τους στόχους. Εμείς σαν διοίκηση προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που μας μεταφέρουν οι προπονητές. Ίσως στο καλό κλίμα που υπάρχει, στην αγάπη για αυτό που κάνουμε και στην πολύ δεμένη ομάδα που έχουμε δημιουργήσει να οφείλεται η διαχρονική επιτυχία του σωματείου».

«Με νέα διάθεση, νέο χώρο, αλλά τις ίδιες αρχές θα συνεχίσουμε να γυμνάζουμε τα μικρά παιδιά της Αχαΐας βάζοντας τις αθλητικές βάσεις για όλη τους την ζωή και θα συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε τα σωματεία της Πάτρας όλων των αθλημάτων με παιδιά γυμνασμένα και έτοιμα για υψηλούς στόχους» κατέληξε ο υπεύθυνος του «Ολυμπιονίκη».

Υποστήριξη: SilkTech