Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στον τελικό μονού στο ATP Tour

Κυριακή, Απρίλιος 29, 2018 - 12:54μμ
twitter.com/livetennis

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του όπεν της Βαρκελώνης και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει σετ! Ο 20χρονος πρωταθλητής μπήκε αποφασισμένος στο χωμάτινο γήπεδο της ισπανικής μεγαλούπολης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον 26χρονο Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος βρίσκεται στο νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν νο 5 στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς, που θεωρείται από τους ειδικούς του αθλήματος ένα από τα κορυφαία ταλέντα σε διεθνές επίπεδο, προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 5-2, αλλά ο Ισπανός με την βοήθεια των χιλιάδων συμπατριωτών του από τις κερκίδες, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5.

Σ΄ αυτό το κρίσιμο σημείο του αγώνα, ο Τσιτσιπάς διατήρησε την αυτοσυγκέντρωση του και μετά από 50 λεπτά πήρε το σετ με 7-5.  Στο δεύτερο σετ, και παρά τα κάποια σημάδια κούρασης που παρουσίασε, διατήρησε τον ρυθμό του και επικράτησε με 6-3 μέσα σε 45 λεπτά. 

Έτσι θα γίνει ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που θα αγωνιστεί στον τελικό του ATP τουρνουά στο μονό!

Υπενθυμίζεται, ότι στην πορεία του προς τον τελικό, ο Τσιτσιπάς νίκησε διαδοχικά και χωρίς να χάσει σετ τον Γάλλο Κορεντέν Μουτέ (Νο 137) με 6-4, 6-1, τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτζμαν (Νο 17) με 6-2, 6-1, τον Ισπανό Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας (Νο 40) με 6-4, 7-5 και τον Αυστριακό (Νο 7) Ντόμινικ Τιμ με 6-3, 6-2.

Δηλαδή μαζί με τον Καρένιο Μπούστα (Νο 11) που απέκλεισε στον ημιτελικό, νίκησε τρεις τενίστες που βρίσκονται στο «top-20» της παγκόσμιας κατάταξης. Κάτι που μέχρι τώρα, μόνο μια φορά το είχε καταφέρει στην καριέρα του και αυτή επί του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν τον περασμένο Οκτώβριο στην Αμβέρσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech