Ο Θεός να τις έχει καλά, να κολυμπάνε ακόμα

Τρίτη, Αύγουστος 13, 2019 - 3:04μμ

Κάποτε το να αναδείξει η Πάτρα έναν πρωταθλητή Ελλάδας στην κολύμβηση ήταν ένα σπάνιο και αξιοπρόσεκτο γεγονός. Συνήθως ένα μετάλλιο ανα πενταετία ήταν ο μέσος όρος για πολλές δεκαετίες...

Από τα χρόνια του αείμνηστου Νίκου Ζαχαρόπουλου "κάναμε αμάν" να δούμε ένα πατρινόπουλο να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας στο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών - γυναικών. Εστω ασημένιο ή χάλκινο.

Πότε τα κατάφερνε ο Ακης Πετρούτσος, πότε ο Νίκος Βασιλείου, λίγο μετά είχαμε τις αδελφές Λίνα και Μαρία Μαστροπάσκουα (με καμιά 10άριά μετάλλια) και λίγο αργότερα έλαμψε το άστρο του Σταύρου Νταλαχάνη (7) και της -ακολούθως- συζύγου του, Ιωάννας Παχή (10). Προ 15ετίας είδαμε τη Βασιλική Τσαμπασιάν να ανεβαίνει στο βάθρο (14 φορές) και μετά ήρθε η Κρίστελ Βουρνά και η Νόρα Δράκου!

Την Κυριακή στον Αλιμο ολοκληρώθηκε το 88ο πρωτάθλημα κολύμβησης όπου η μεν Βουρνά κατέκτησε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα, η δε Δράκου 4 χρυσά.

Η μεν Δράκου έφτασε τα 17 χρυσά σε ατομικά αγωνίσματα στο πρωτάθλημα, 22 συνολικά, ενώ έχει 2 ασημένια και 6 χάλκινα ακόμα, συνολικά 30 μετάλλια. Η δε Κρίστελ με 10 ατομικά χρυσά μετάλλια, έφτασε τα 32 στο πρωτάθλημα γυναικών (11 χρυσά - 14 ασημένια - 7 χάλκινα).

Δεν είναι όμως μονο αυτά! Εάν προσθέσουμε και τα μετάλλια στα χειμερνά πρωταθλήματα, μα και στα πρωταθλήματα νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων, τότε το νούμερο για την Βουρνά είναι 85 μετάλλια και για την Δράκου 89!

Σκεφθείτε να τους έρθει η ιδέα να τα κρεμάσουν σε τοίχο στο σπίτι τους. Με 4 εκ. διάμετρο το καθένα θα χρειαστεί η κάθε μια τους, 4 μέτρα τοίχο μόνο για τα μετάλλια, χώρια τα διπλώματα, χώρια τα κύπελλα ή τα μετάλλια σε άλλες διοργανώσεις, καθώς σημειωτέον έχουν καμιά 15αριά ακόμα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μεσογειακούς αγώνες και εθνικά πρωταθλήματα άλλων χωρών!

Κι έχει ο Θεός ακόμα!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech