O Tarantino επιλέγει τις πέντε κορυφαίες πυγμαχικές ταινίες

Σάββατο, Μάρτιος 28, 2020 - 5:30μμ

Τις πέντε αγαπημένες του πυγμαχικές ταινίες αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κορυφαίος σκηνοθέτης Quentin Tarantino.

Ο Αμερικανός που έχει γυρίσει μερικές από τις κορυφαίες ταινίες του Χόλιγουντ, εξηγεί γιατί επιλέγει τις πέντε παρακάτω ταινίες:

Rocky

"Όταν μιλάω για ταινίες πυγμαχίες το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Rocky. Μακράν η πιο πετυχημένη ταινία στην ιστορία. Ο ρόλος αυτός για τον Stallone, όρισε την πορεία του στην υποκριτική.

Ο ταπεινός άνθρωπος που κατάφερε με καθαρή καρδιά και δύναμη, να πετύχει. Η ταινία κέρδισε τρία Όσκαρ και όχι άδικα".

Million Dollar Baby

"Aν μιλάμε για μεγάλους αριθμούς στο Box Office δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το Million Dollar Baby. Η ταινία που σκηνοθετήθηκε και πρωταγωνιστεί ο  Clint Eastwood είναι φανταστική.

Η Hilary Swank και  o Morgan Freeman ταιριάζουν άψογα στην ταινία. Είναι μία πολύ δραματική ιστορία που πρέπει να δει ο καθένας από εμάς".

Τhe Fighter

"Μία από τις αγαπημένες του είδους. Ο Bale παίζει άψογα τον ρόλο του(κέρδισε όσκαρ) και η ταινία περνάει βαθιά μηνύματα στο κοινό. Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αναφέρεται σε δύο αδέρφια, χαμηλού πυγμαχικού επιπέδου, που είναι άκρως αντίθετοι και σαν χαρακτήρες".

Τhe Cinderella Men

"Άλλη μία αληθινή ιστορία που αποτυπώθηκε στην μεγάλη οθόνη από τον παραγωγό Ron Howard και πρωταγωνιστή τον Russell Crowe που κάνει τον James J. Braddock.

Το όνομα της ταινίας, είναι το προσωνύμιο του μποξέρ. Η ταινία μπορεί να μην πήρε τις κριτικές που της αρμόζουν, ωστόσο είναι μία από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες της μεγάλης οθόνης".

Raging Bull

"Mία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ένα τέλειο αποτέλεσμα από τον Robert de Niro που πήρε μάλιστα το Όσκαρ του καλύτερου ηθοποιού, υπό την καθοδήγηση του Martin Scorsese. Η ιστορία του μυθικού Jake LaMotta, δεν έχει το παραμικρό χάσιμο χρόνου. Τα προβλήματα εντός και εκτός ρινγκ τον έκαναν γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Σίγουρα μία από τις καλύτερες του είδους".

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Υποστήριξη: SilkTech