Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την διερεύνηση του περιστατικού στο ΔΑΚ Αγρινίου

Τρίτη, Αύγουστος 4, 2020 - 2:32μμ

«Το πρόσφατο περιστατικό -καταγγελία στο ΔΑΚ Αγρινίου με πρωταγωνιστή διοικητικό υπάλληλο του Δήμου, αποτελεί την αποτύπωση  της νοοτροπίας τόσο του ιδίου αλλά κύρια της Δημοτικής Αρχής σε θέματα σεβασμού και  διαχείρισης πολιτών σε ένα ζωτικό τομέα όπως είναι ο Αθλητισμός».

Tα ανωτέρω αναφέρει σε ανακοίνωση του ο  Τομέας Αθλητισμού Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας  απαιτώντας την άμεση διερεύνηση με σύσταση επιτροπής τόσο του συγκεκριμένου περιστατικού όσο και προηγουμένων .

Η ανακοίνωση:

Αθλητισμός: Δημοκρατία – Πολιτισμός – Ηθική

Το πρόσφατο περιστατικό -καταγγελία στο ΔΑΚ της πόλης μας με πρωταγωνιστή διοικητικό υπάλληλο του Δήμου μας, αποτελεί την αποτύπωση  της νοοτροπίας τόσο του ιδίου αλλά κύρια της Δημοτικής Αρχής σε θέματα σεβασμού και  διαχείρισης πολιτών σε ένα ζωτικό τομέα όπως είναι ο Αθλητισμός.

Ως Τομέας Αθλητισμού Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αιτ/νίας υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού με δημοκρατία στο εσωτερικό του και διαφάνεια στην λειτουργία του και γι’ αυτούς τους λόγους  εκφράζουμε δυσαρέσκεια σχετικά με συμπεριφορές που εξελίσσονται ως φαινόμενα αυταρχισμού, εκφασισμού και λεκτικής βίας σε συμπολίτες μας που απλά ασκούν ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο, κοινωνικό αγαθό όπως είναι ο αθλητισμός, αλλά και έντονο προβληματισμό στην επιλεκτική ανοχή της δημοτικής αρχής και πιο συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά με τους ίδιους πρωταγωνιστές!!!

Ο αθλητισμός της πόλης μας και οι εγκαταστάσεις του δεν είναι “τσιφλίκι” κανενός και δεν είναι ο χώρος για να δημιουργούνται κοινωνικές ανισότητες και παθογένειες.

Ως Τομέας Αθλητισμού Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αιτ/νίας απαιτούμε την άμεση διερεύνηση με σύσταση επιτροπής τόσο του συγκεκριμένου περιστατικού όσο και προηγουμένων και καλούμε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού να εγγυηθούν:

  • Υποστήριξη & σεβασμό στα δικαιώματα των προπονητών, αθλητών, αθλουμένων και
  • την προσφορά ίσων ευκαιριών στην ισότιμη σωματική άσκηση και ενασχόληση με τον αθλητισμό για κάθε κοινωνική ομάδα

Καμία ανοχή – συγκάλυψη πλέον σε συμπεριφορές διαμορφώνουν φαινόμενα στρεβλής ανάπτυξης του αθλητισμού και συνθήκες διαπλοκής και αδιαφάνειας.

Τομέας Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

Ο Αγρινιώτης πρωταθλητής παίδων Νίκος Σταμούλης, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλει σοβαρό περιστατικό σε βάρος του προπονητή του, στο οποίο υπήρξε αυτόπτης και ο αδελφός του, επίσης πρωταθλητής της ΓΕΑ.

Κάνει συγκεκριμένα λόγο για “αναίτιο και προσβλητικό περιστατικό στο πρόσωπο του προπονητή από έναν ζηλόφθονο άνθρωπο που ανενόχλητα βλάπτει σοβαρά και επανειλημμένα τον αθλητισμό της πόλης”.

Τονίζει ακόμη πως διαπιστώνει ένα καθεστώς ιδιότυπου “εκδιωγμού” του στο ΔΑΚ Αγρινίου, από άτομο που θεωρεί πως “ο δημόσιος αυτός χώρος του ανήκει”…

Η ανάρτηση του νεαρού πρωταθλητή, προβληματίζει σίγουρα, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο ΔΑΚ Αγρινίου και χρήζουν διερεύνησης από τον δήμο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ζαρκαβέλη.

Ο κ. Ζαρκαβέλης, ερωτώμενος σχετικά, απάντησε πως δεν έχει πλήρη γνώση για το τι ακριβώς έγινε χθες στο ΔΑΚ Αγρινίου, επιβεβαιώνοντας όμως πως έχει γίνει καταγγελία, από γνωστό προπονητή του Αγρινίου, η οποία και θα διερευνηθεί τις επόμενες μέρες.

Υποστήριξη: SilkTech