Ο ΣΟΠ τοποθετείται για το όνομα της Ενωσης

Πέμπτη, Απρίλιος 12, 2018 - 6:43μμ

Aναφορικά με το νέο όνομα της τοπικής μας Σκακιστικής Ένωσης, στο επίσημο site του Σκακιστικού Ομίλου Πατρών ανέβηκε η πιο κάτω άποψη:

«Ποιο το όνομα της πρώην ΕΣΣΠ (σ.σ. Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου); ΕΣΣΔΕΙΝ (σ,σ, Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας Ιονίων Νήσων) ή ΕΣΣΔΕ (σ.σ. Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας); Η Ελληνική Ομοσπονδία δεν ενέκρινε το όνομα (... και Ιονίων Νήσων) που επελέγη, δυσφόρησε που δεν της ζητήθηκε η συμβουλή και πρότεινε αλλαγή Καταστατικού της Ένωσης.

Μια Ένωση που κάνει δουλειά χωρίς να αποφεύγει τις κηλίδες του παρελθόντος. Π.χ. η νέα ΤΕ Διαιτησίας.
Προέκυψε μια ΤΕΔ, χωρίς να ερωτηθούν και άλλοι αξιόλογοι διαιτητές για το ενδιαφέρον τους, η οποία δεν πήρε τους απαιτούμενους 6 ψήφους εκλογής.
Μια ΤΕΔ, η οποία δεν ερευνά προθέσεις αλλά ορίζει. Και μια ΤΕΔ που πλην ενός, απέκλεισε όλους τους διαιτητές του ΣΟΠ από τους μαθητικούς.

Στο τελευταίο Δ.Σ. ήρθαν τα πάνω κάτω.

Ενώ ήταν γνωστό ότι ο ΠΟΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Α' Εθνικής) θα διεξαχθεί με 5 ομάδες, λόγω διαγραφής του ΣΟ Ρίου, όπως έχει ξανασυμβεί, έπεσε στο τραπέζι και η ιδέα αναπλήρωσης από τον Προμηθέα.
Το σωστό ήταν φυσικά, οι ομάδες να παραμείνουν 5. Αυτό εκτός από την ΕΣΣΠ, γίνεται και στην ΕΣΣΝΑ. Δεν υπάρχει αναπλήρωση.

Η συμμετοχή, όμως του Προμηθέα σχεδόν επιβλήθηκε. Απορρίφθηκε και η ιδέα να παραμείνει ο Πατραϊκός στην κατηγορία. Απορρίφθηκε και η ιδέα του μπαράζ!

Και έχουμε το εξής παράδοξο: Από τον περσινό ΠΟΑ να απουσιάσουν δύο αντί μιας ομάδας και αντιστοίχως από την Β' Τοπική να απουσιάσουν δύο ομάδες κι εδώ, αντί μιας!

Τι παίζεται πίσω από τον προβιβασμό του Προμηθέα στον ΠΟΑ; Ίσως μέχρι τον Νοέμβριο να έχουμε μάθει.»

Υποστήριξη: SilkTech