Ο Σιμεόνε δεν χαιρέτησε τον Κλοπ, κι αυτό αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας του

Σάββατο, Οκτώβριος 23, 2021 - 8:33πμ
Ντιέγκο Σιμεόνε

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν έσφιξε το χέρι του Γιούργκεν Κλοπ μετά το τέλος του Ατλέτικο - Λίβερπουλ, κίνηση που δεν έχει να κάνει με έλλειψη σεβασμού.


Ο διαιτητής έχει μόλις σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Λίβερπουλ στο Wanda Metropolitano (2-3) και η κάμερα «έπιασε» τον Ντιέγκο Σιμεόνε να τρέχει προς τη φυσούνα και τον Γιούργκεν Κλοπ να τον αναζητά για να δώσουν τα χέρια...
Ο Γερμανός έμεινε με βλέμμα απλανές και χέρι σηκωμένο έτοιμο για χειραψία, αλλά ο Αργεντινός είχε ήδη εξαφανιστεί στο βάθος του διαδρόμου που οδηγεί στα αποδυτήρια των ομάδων.

Άπαντες έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Τσόλο για έλλειψη σεβασμού και τρόπων. Πολλοί απέδωσαν την πράξη του στο γεγονός ότι η ομάδα του είχε μόλις ηττηθεί μέσα στο «σπίτι» της, κι άλλοι σε κάποια δήθεν προσωπική κόντρα με τον «Normal One».
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και εδράζεται στον τρόπο που ο πολύπειρος τεχνικός αντιλαμβάνεται αυτού του είδους τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό, που θέλει τους δύο προπονητές να δίνουν τα χέρια μετά το σφύρηγμα της λήξης. Εκεί που ο νικητής και ο χαμένος συγχαίρουν βουβά ο ένας τον άλλον για τη μάχη που έχει δοθεί εντός των τεσσάρων γραμμών.
«Δεν χαιρετώ πάντα (τον άλλον προπονητή) μετά το παιχνίδι επειδή δεν μου αρέσει», είπε ο Αργεντινός στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του αγώνα. «Δεν είναι υγιές ούτε για τον νικητή, ούτε για τον ηττημένο. Έτσι το σκέφτομαι.», εξήγησε. «Αλλά τώρα, όταν τον δω, θα τον χαιρετήσω χωρίς πρόβλημα», πρόσθεσε.
Αν κάποιος παρατηρήσει τις αντιδράσεις του Τσόλο μετά το τέλος κάθε αναμέτρησης θα διαπιστώσει ότι αυτό είναι κάτι που κάνει σχεδόν πάντα. Μετά από ήττες, μετά από ισοπαλίες, μετά από νίκες. Είναι μέρος μιας ιδιότυπης παράδοσης και κυρίως του τρόπου που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση του προπονητή της Ατλέτικο που προκάλεσε τόσο αρνητικές αντιδράσεις σχολιάστηκε και από τον Kloppo μετά το ματς: «Είναι πολύ συναισθηματικός τύπος όπως κι εγώ, όμως σίγουρα την επόμενη φορά θα δώσουμε κανονικά τα χέρια», τόνισε χαρακτηριστικά καλώντας τους δημοσιογράφους να μην προσπαθούν να χτίσουν μια ανύπαρκτη κόντρα μεταξύ τους.

Υποστήριξη: SilkTech