Ο Σαλούστρος "υπέγραψε" το "διπλό" του Προμηθέα με ρεκόρ καριέρας

Δευτέρα, Φεβρουάριος 5, 2018 - 9:21μμ

Ο Προμηθέας έφυγε με τη νίκη από τη Λάρισα έχοντας ως κορυφαίο τον Χρήστο Σαλούστρο που σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan.gr Basket League με τους 18 πόντους του.

Ο διεθνής φόργουορντ βελτίωσε κατά έναν πόντο την κορυφαία επίδοση του αφού είχε 17 στην 25η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της περιόδου 2015-16 με τον Κολοσσό H Hotels κόντρα στην Κηφισιά.

Ακόμη ο Σαλούστρος με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 500 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Ο Νίκος Γκίκας είναι πλέον μόνος στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα «double-double». Έχοντας 11 πόντους και 10 ασίστ έφτασε για 4η φορά σε μία τέτοια επίδοση. Τα κατάφερε μάλιστα και στα δύο παιχνίδια κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο καθώς είχε 13 πόντους και 10 ασίστ στο ματς του 1ου γύρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περσινή Stoiximan.gr Basket League δεν υπήρξε παίκτης με περισσότερα από τρία «double-double» με πόντους και ασίστ στην κανονική περίοδο. Τρία είχε ο Βασίλης Σπανούλης του Ολυμπιακού και από ένα ο Κεν Μπράουν του Κόροιβου, ο Λάνγκστον Χολ με τον Κολοσσό H Hotels, ο Νέναντ Μιλιένοβιτς με το ΠΑΟΚ, ο Χριστόφορος Στεφανίδης με το Λαύριο Megabolt, ο Νικ Καλάθης και ο Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού Superfoods.

Αυτό ήταν το 8ο «double-double» από παίκτη του Προμηθέα που έχει τα πρωτεία στη φετινή Stoiximan.gr Basket League.

Κατά τα άλλα…

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς με τους 12 πόντους του ξεπέρασε τους 900 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο Βόσνιος εξάλλου, με τα επτά ριμπάουντ που είχε στο ματς της Λάρισας έγινε ο 4ος ριμπάουντερ του Προμηθέα στην κατηγορία. Έφτασε τα 95 και ξεπέρασε τον Μίροσλαβ Τόντιτς.

Ο Μο Φαγιέ είναι πλέον ο 1ος μπλοκέρ στη 2ετή ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan.gr Basket League. Με τις δύο τάπες που έκανε χθες, έφτασε τις 14 και προσπέρασε τον Μακένζι Μουρ που στην περσινή περίοδο είχε 13.

Δεν έφταναν τα τρίποντα

Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος εκτέλεσε περισσότερες φορές από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι, από το τρίποντο. Έκανε 35 σουτ, 10 περισσότερα από την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του αφού είχε από 25 στα ματς με το Λαύριο Megabolt και εκείνο με τον Πανιώνιο Βίκος Cola.

Ρεκόρ περιόδου είναι πάντως τα 12 εύστοχα τρίποντα που είχαν οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου που είχαν από 10 στα ματς με τις ομάδες της Λαυρεωτικής και της Νέας Σμύρνης.

Με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Νώντας Παπαντωνίου έφτασε τα 400 στην κατηγορία.

Στατιστικά έκανε το 2ο καλύτερο παιχνίδι του στο φετινό Πρωτάθλημα. Αυτό δείχνουν οι 23 βαθμοί του στο ranking, πέντε λιγότεροι από το παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.

Ο Βασίλης Μουράτος είχε πέντε ασίστ για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου.

Ο Πάρης Μαραγκός ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε. Την ίδια είχε και στο παιχνίδι με τον Κόροιβο στην 9η αγωνιστική.

Υποστήριξη: SilkTech