Ο πυγμάχος της Παναχαϊκής που έγινε ίλαρχος στο "Κόκκινο Ποτάμι"

Κυριακή, Νοέμβριος 3, 2019 - 8:03μμ

Το ιστορικό διήγημα «Το Κόκκινο Ποτάμι» συνεχίζει την τηλεοπτική του πορεία μέσα από τις εικόνες του Μανούσου Μανουσάκη, στην ομότιτλη σειρά του OPEN.

Όπως διαβάζουμε, στο νέο επεισόδιο της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι», η ένταση ανάμεσα στους Νεότουρκους και τους ελληνικούς πληθυσμούς που αρχίζουν να βιώνουν έντονα τη δίωξη και την βία συνεχίζεται.

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΙΝΓΚ

Ο πατέρας της ηρωίδας του σίριαλ, «Το Κόκκινο Ποτάμι», γιατρός Νικολαΐδης έρχεται πρόσωπο, με πρόσωπο με τον θάνατο. Τη ζωή του θα σώσει ένας άλλος Έλληνας, Ίλαρχος στον στρατό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το ρόλο του νεαρού στρατιωτικού Σπαθάρη, ο οποίος και χάνει τη ζωή του αποδεικνύοντας τα συναισθήματά του για την Ιφιγένεια βλέπουμε τον ηθοποιό, Ανδρέα Βούλγαρη.

ΚΑΙ ...ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ

Ο Ίλαρχος Σπαθάρης χάνει τη ζωή του στο επεισόδιο της Κυριακής στο «Κόκκινο Ποτάμι» για να σώσει τον πατέρα της γυναίκας που αγαπά
Ο ηθοποιός από την Πάτρα, παρότι με στολή στρατιωτικού και εμφάνιση που παραπέμπει στις αρχές του 20ου αιώνα για τις ανάγκες της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι», μας θύμισε έντονα μια σειρά από τα παλιά.

Πρωταθλητής Ελλάδας, με τον προπονητή του Νίκο Πλέα


Αναζητώντας περισσότερα για τον Ανδρέα Βούλγαρη, ανακαλύψαμε πως υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας, στην οποία είχε σημειώσει πολύ σημαντικές επιτυχίες. Ο Ίλαρχος Σπαθάρης από το «Κόκκινο Ποτάμι» ωστόσο αποφάσισε πως ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική. «Στον αθλητισμό χρειάζεται να είσαι 100% συγκεντρωμένος πάνω σε αυτό που κάνεις, κάτι που ισχύει με το ίδιο ακριβώς ποσοστό και για το θέατρο» έλεγε σε παλιότερη συνέντευξή του στο Patraevent.gr, τοπικό μέσο από την πόλη όπου μεγάλωσε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ανδρέας Βούλγαρης είχε την τύχη να δείξει το ταλέντο του σε δεκάδες παραστάσεις, ενώ όπως όλα δείχνουν, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο μιούζικαλ. Πριν από δύο σεζόν, τον είδαμε στην παράσταση «Εβίτα» που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την Νάντια Μπουλέ στον ρόλο της Εβίτα Περόν. «Στο μιούζικαλ μου αρέσει αυτή η δυνατότητα που δίνεται στον ηθοποιό να εκφραστεί με όλους τους τρόπους που υπάρχουν πάνω στο σανίδι, με τον χορό και την κίνηση, με το τραγούδι και την μουσική, με τα λόγια και την υποκριτική. Είναι ένα στοιχείο που δεν υπάρχει στην πρόζα» έλεγε ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.

Πριν τον δούμε στο «Κόκκινο Ποτάμι», ο Ανδρέας Βούλγαρης είχε εμφανιστεί σε αρκετές σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Έκανε ένα πέρασμα από την κωμική σειρά του ΑΝΤ1, «Οι Συμμαθητές», για να εμφανιστεί και πάλι στο δραματικό σίριαλ του σταθμού «Η Επιστροφή» την περασμένη σεζόν.

Ωστόσο, ένας ρόλος που εντυπώθηκε έντονα στη μνήμη μας ήταν εκείνος του αρχηγού της φασιστικής ομάδας – η οποία θύμιζε πολύ Χρυσή Αυγή – στην τελευταία σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος» στο MEGA. Εκεί, ο Ανδρέας Βούλγαρης ανέλαβε τον ρόλο του ανθρώπου που επηρέαζε αρνητικά τον γιο της Κωνσταντίνας Μιχαήλ, με την οποία και ήρθε σε αντιπαράθεση στα τελευταία επεισόδια της σειράς που διεκόπη κάπως απότομα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που οδήγησε στο κλείσιμο του σταθμού.


Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ανδρέας Βούλγαρης ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Isntagram, μια φωτογραφία πλάι στον Μανούσο Μανουσάκη και ανακοίνωνε πως ολοκληρώνονταν για εκείνον τα γυρίσματα για «Το Κόκκινο Ποτάμι».


Ο ηθοποιός συμμετέχει βέβαια και στην καθημερινή σειρά του ΣΚΑΪ, «8 Λέξεις», από τα γυρίσματα της οποίας ανεβάζει συχνά στιγμιότυπα στα social media.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/zoi/kokkino-potami-andreas-boylgaris-ethniki-ellados

Υποστήριξη: SilkTech