Ο ΠΣΑΤ τιμά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Τρίτη, Δεκέμβριος 11, 2018 - 11:01μμ

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός, που συμβαίνει κάθε χρόνο στην Ελλάδα και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου αποφάσισε να τιμήσει τον ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση, που προβάλλει την Αθήνα και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Η βράβευση θα γίνει στη Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Banquet»), παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Επίσης, ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, Αντώνη Κουνάδη, που υπήρξε σπουδαίος αθλητής του στίβου και μάλιστα το 1959 είχε αναδειχθεί κορυφαίος αθλητής όλων των σπορ, για την προσφορά του στον αθλητισμό και στις επιστήμες.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, στη Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού θα απονεμηθούν τα εξής έπαθλα:

Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους»:  Βασιλική Μιλλούση (γυμναστική) & Κώστας Παπαγεωργίου (πιγκ πογκ) & Βάσω Σκάρα (χάντμπολ)

Έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς»: Οικογένεια Γούνα (πόλο)

Τιμητική Διάκριση: ΑΕΚ Μπάσκετ (για την επέτειο των 50 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης), στον σκηνοθέτη της ταινίας για την ΑΕΚ «1968» Τάσο Μπουλμέτη και στον δημοσιογράφο Βασίλη Γεωργίου

Τιμητική Διάκριση: Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης, Βασίλης Τοροσίδης, που έχουν ξεπεράσει τις 100 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου

Τιμητική Διάκριση: Μεσσηνιακός Γ.Σ. (για τα 130 χρόνια προσφοράς και δράσης)

Ανερχόμενο Ταλέντο: Ελίνα Τζένγκο (στίβος)

Ανερχόμενο Ταλέντο: Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία) & Μαρία Κυρίδου (κωπηλασία)

Ανερχόμενο Ταλέντο: Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (ιστιοπλοϊα)

Τιμητική Διάκριση: Γιάννα Δεσποτοπούλου & Κώστας Τριανταφύλλου

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χρονιάς, μετά την ψηφοφορία.

Μεγάλος Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρία «Ελληνικά Πετρέλαια»

Χορηγός της εκδήλωσης η εταιρία Aegean Air

Η Γιορτή των Κορυφαίων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Υποστήριξη: SilkTech