Ο ΠΣΑΤ θρηνεί την απώλεια του Γιάννη Λογοθέτη

Δευτέρα, Ιούλιος 26, 2021 - 8:02πμ
Άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στη χρυσή εποχή

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο αθλητικογράφος Γιάννης Λογοθέτης «αφήνοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα του στη 'χρυσή εποχή» των ραδιοφωνικών μεταδόσεων ποδοσφαιρικών αγώνων και στην αθλητική δημοσιογραφία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Γεννημένος το 1932 στην Αλεξανδρούπολη, σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε στις εφημερίδες Δράσις, Ελεύθερος Λόγος, Βραδυνή, Ελληνικός Βορράς, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο Γιάννης Λογοθέτης υπήρξε η εμβληματική φωνή της Βόρειας Ελλάδας στους ραδιοφωνικούς δέκτες τις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80, μεταδίδοντας με τον απολύτως προσωπικό τρόπο του τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Θεσσαλονίκης, μέσω της συχνότητας της ΕΡΑ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μήνυμα του ΠΣΑΤ:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με οδύνη τον διαπρεπή αθλητικό δημοσιογράφο Γιάννη Λογοθέτη, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 25/7/2021, σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας την οικογένεια των αθλητικών συντακτών φτωχότερη.

Υπήρξε ένας ιδιαίτερα αγαπητός συνάδελφος, είχε ήθος και ξεχώρισε για την καλλιέργεια, την ευγένεια και τις γνώσεις του. θα μείνει στην Ιστορία ως η εμβληματική φωνή της Ραδιοφωνίας και κυρίως της ΕΡΑ στις μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων στη Θεσσαλονίκη και εν γένει στη βόρεια Ελλάδα.

Ο Γιάννης Λογοθέτης γεννήθηκε το 1932 στην Αλεξανδρούπολη και  σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Εργάστηκε στις εφημερίδες Δράσις, Ελεύθερος Λόγος, Βραδυνή, Ελληνικός Βορράς, στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο προσωπικός τρόπος στις μεταδόσεις του και οι γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα τον καθιέρωσαν από την αρχή της καριέρας του και για τρεις δεκαετίες ήταν η αγαπημένη φωνή στις αθλητικές μεταδόσεις από τη Βόρεια Ελλάδα.  

Το 2009, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης τον τίμησε για την προσφορά και την αφοσίωσή του στην αθλητική δημοσιογραφία, στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης «Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979».

Ο ΠΣΑΤ θρηνεί την απώλεια του Γιάννη Λογοθέτη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Υποστήριξη: SilkTech