Ο ΠΣΑΤ θα βραβεύσει την ΑΕΚ που ήταν Κυπελλούχος Ευρώπης μπάσκετ 1968

Παρασκευή, Νοέμβριος 30, 2018 - 2:08μμ

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Banquet»), πραγματοποιείται, για 65η χρονιά, η Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Συνδεσμος Αθλητικού Τύπου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ, με ώρα έναρξης 18:00.

Εκτός από τον κορυφαίο αθλητή, αθλήτρια, προπονητή και ομάδα της χρονιάς, ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει μεταξύ άλλων, την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ που αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης το 1968 και άνοιξε το δρόμο των μεγάλων ελληνικών επιτυχιών για το άθλημα.

Μαζί με τους παίκτες της ΑΕΚ, θα τιμηθούν ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης για την κινηματογραφική ταινία «1968» που βασίστηκε στην εποποιΐα της ΑΕΚ αλλά και τον δημοσιογράφο Βασίλη Γεωργίου για την ιστορική ραδιοφωνική μετάδοση του τελικού από το κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Επίσης το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» θα δοθεί στην πρωταθλήτρια της Γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση, στον αρχηγό της εθνικής πινγκ πονγκ Κώστα Παπαγεωργίου και την αρχηγό της εθνικής beach handball γυναικών που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, Βάσω Σκάρα.

Επίσης θα δοθεί τιμητική διάκριση στον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο για τα 130 χρόνια προσφοράς του στον ελληνικό αθλητισμό. Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες ειδικές βραβεύσεις.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία μεταξύ των αθλητικών συντακτών, για τους κορυφαίους της χρονιάς, η οποία θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου. Τα ψηφοδέλτια έχουν σταλεί στα μέλη του ΠΣΑΤ που θα αποφασίσουν για τους κορυφαίους της χρονιάς.

Υποστήριξη: SilkTech