Ο Προμηθέας υποδέχεται τον Κολοσσό

Σάββατο, Ιανουάριος 28, 2023 - 10:00πμ
Θα αναμετρηθούν σήμερα στην Πάτρα για τη 14η αγωνιστική

Δύο ομάδες που προέρχονται από σερί νικών θα αναμετρηθούν το Σάββατο (28/1, 17:00, ΕΡΤ Sports) στην Πάτρα για τη 14η αγωνιστική της Basket League, με τον Προμηθέα να υποδέχεται τον Κολοσσό H Hotels.
Ο Προμηθέας νίκησε κατά σειρά τον Άρη εντός, το Λαύριο Megabolt εντός και τον Ιωνικό εκτός έδρας. Το σερί των τριών νικών είναι το μεγαλύτερο που έκανε στη διάρκεια της σεζόν και στο οποίο έφτασε μία φορά και στην περσινή κανονική περίοδο (16/1-20/3) αλλά χωρίς να το ξεπεράσει. Στο «Δ.Τόφαλος» έχει φέτος απολογισμό τεσσάρων νικών σε έξι αγώνες έχοντας ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Ο Κολοσσός H Hotels φεύγει από τη Ρόδο για πρώτη φορά μέσα στο 2023 αφού έδωσε τέσσερις συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες που ήταν νικηφόροι και σε συνδυασμό με τη νίκη επί του Άρη στο Nick Galis Hall, τον οδήγησε σε ένα σερί πέντε επιτυχιών. Είναι ένα σερί στο οποίο έφτασε και στην περσινή σεζόν, προς το τέλος της κανονικής περιόδου από τις 10 Απριλίου μέχρι τις 7 Μαΐου κόντρα σε Προμηθέα (εντός), Λαύριο Megabolt (εκτός), Ηρακλή (εκτός), Περιστέρι bwin (εκτός) και ΠΑΟΚ mateco (εντός έδρας).
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Συγκλονιστική εξέλιξη και δραματικό τέλος είχε ο αγώνας του πρώτου γύρου αφού ο Προμηθέας προηγήθηκε με 12 πόντους λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (24-36 στο 19:16) αλλά ο Κολοσσός H Hotels έφτασε στη νίκη, που ήταν και η πρώτη του στη σεζόν, με 69-67. Τα κατάφερε με ένα λέι απ Μαρκίς Τιγκ στα 0,5'' από το τέλος. Για τους Ρόδιους κορυφαίοι ήταν οι Τι Τζέι Σταρκς (22π.) και Γιανίκ Μορέιρα (13π, 11ρ) ενώ για τους Πατρινούς ξεχώρισαν οι Τζο Γιανγκ (21π, 4ρ, 3ασ.) και Τζορτζ Κόντιτς (10π, 8ρ).
Με αυτό το αποτέλεσμα ο Κολοσσός H Hotels μείωσε την απόσταση στις νίκες από τον Προμηθέα, στη μεταξύ τους ιστορία που άρχισε να γράφεται το 2016. Στην Πάτρα όμως η κυριαρχία του Προμηθέα είναι σχεδόν ολοκληρωτική αφού ο Κολοσσός H Hotels έφυγε μόνο μία φορά με τη νίκη σε έξι ματς. Έχει ακόμη τη σημασία του το γεγονός ότι τέσσερα από τα έξι παιχνίδια της αχαϊκής πρωτεύουσας κρίθηκαν με διαφορές μέχρι έξι πόντων.
Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων...
ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels 8-5
ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels 5-1
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
2021-22: Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels 76-61
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2017-18: Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels 76-80 (Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε 26 για τον Προμηθέα)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Υποστήριξη: SilkTech