Ο Προμηθέας ξεκινά επίσημα τη χρονιά στη Ρόδο

Πέμπτη, Οκτώβριος 4, 2018 - 7:11μμ
eurokinissi.gr

Ένα από τα δύο παιχνίδια με τα οποία θα ανοίξει η αυλαία της 27ης Betshop Basket League, είναι αυτό που θα γίνει το Σάββατο (6/10, 15:45) στη Ρόδο με τον Κολοσσό H Hotels να υποδέχεται τον Προμηθέα. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης διετίας στην οποία συνυπήρξαν στην κατηγορία ήταν ισορροπημένα αφού σημείωσαν από δύο νίκες, μία εντός και μία εκτός έδρας.

Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο “Βενετόκλειο” δεν έκρυβαν συγκινήσεις αφού κρίθηκαν με μεγάλες διαφορές. Υπέρ του Κολοσσού H Hotels στο παιχνίδι της σεζόν 2016-17 (76-59) και υπέρ του Προμηθέα στο παιχνίδι της σεζόν 2017-18 (70-89).

Αυτή θα είναι η 3η συνεχόμενη πρεμιέρα στην οποία ο Κολοσσός H Hotels θα αγωνιστεί ως γηπεδούχος και ο Προμηθέας ως φιλοξενούμενος. Για τους Ρόδιους αντίπαλος στην προηγούμενη διετία ήταν το Ρέθυμνο Cretan Kings με απολογισμό μιας νίκης και μιας ήττας ενώ με τον ίδιο τρόπο άρχισαν οι Πατρινοί που έχασαν πρόπερσι από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αλλά νίκησαν τον ΠΑΟΚ πέρσι.


Ο Φαγιέ δεν μένει πια εδώ

 Έπειτα από μια εξόχως παραγωγική διετία, ο Μουχάμεντ Φαγιέ δεν φοράει πια τη φανέλα του Προμηθέα αφού μετακινήθηκε στον Ερυθρό Αστέρα. Ήταν ο άνθρωπος που ηγήθηκε της ομάδας της Πάτρας και στις δύο επισκέψεις της στη Ρόδο. Ο Σενεγαλέζος είχε 13 πόντους στο προπέρσινο παιχνίδι και 23 με 6/9 τρίποντα στο περσινό.

Ο Δημάκος κόντρα στο παρελθόν του

 Το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι ιδιαίτερο για τον Γιάννη Δημάκο. Όχι μόνο γιατί θα κάνει ντεμπούτο με τον Κολοσσό H Hotels στην Betshop Basket League αλλά και γιατί αυτό θα γίνει απέναντι στην ομάδα στην οποία αγωνιζόταν στη σεζόν που πέρασε, τον Προμηθέα. Στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι ως παίκτης του Προμηθέα, είχε θετική παρουσία στα εννιά λεπτά στα οποία αγωνίστηκε αφού είχε τρεις πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και μία ασίστ. Ο Κολοσσός H Hotels είναι ο 3ος “σταθμός” στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα καθώς είχε κάνει ντεμπούτο την περίοδο 2012-13 με τον Πανελευσινιακό.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

* Με τρία εύστοχα δίποντα ο Δημήτρης Μαυροειδής θα φτάσει τα 700 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

* Με το 355ο παιχνίδι του στην κατηγορία, ο Γιάννης Γεωργαλλής θα φτάσει στη 18η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Παπανικολόπουλο. Ο αρχηγός του Κολοσσού H Hotels παράλληλα απέχει οχτώ πόντους από τους 1.400.

* Τα 50 παιχνίδια θα συμπληρώσει στην κατηγορία ο Κώστας Παπαδάκης. Η διαδρομή αυτή άρχισε την 1η Νοεμβρίου 2015 στο παιχνίδι Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Κολοσσός H Ηοτελς 107-66.

* Προπονητής της ομάδας της Ρόδου είναι ο πατρινός Νίκος Βετούλας που έχει κάτσει και στον πάγκο του Προμηθέα.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

* Δύο εύστοχα τρίποντα χωρίζουν τον Τόνι Μέιερ από τα 100 στην Betshop Basket League. Παράλληλα ο Αμερικανός φόργουορντ του Προμηθέα χρειάζεται πέντε εύστοχες βολές για να φτάσει επίσης τις 100 ενώ με έναν πόντο θα συμπληρώσει τους 600.

* Αρκετά κοντά στους 600 πόντους είναι ακόμη ο Λάνγκστον Χολ έχοντας 577 και ο Δημήτρης Κατσίβελης που έχει 572.

* Με δύο εύστοχα δίποντα ο Μιχάλης Τσαϊρέλης θα φτάσει τα 500 στην καριέρα του στην Betshop Basket League

Πηγή: esake.gr

Υποστήριξη: SilkTech