O Προμηθέας θέλει να επιστρέψει στις νίκες

Παρασκευή, Δεκέμβριος 14, 2018 - 12:34μμ

Ερχόμενος από μία δύσκολη εβδομάδα με τις ήττες στο Πρωτάθλημα από τον Ήφαιστο και στο BCL από την Οστάνδη, ο Προμηθέας υποδέχεται το Σάββατο (15/12, 17:30) τον Άρη που προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες κι έχει περιοριστεί στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό θα είναι το 5ο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της Betshop Basket League ενώ τέθηκαν αντιμέτωπες στην αρχή της σεζόν για το Κύπελλο, επίσης στο “Δ.Τόφαλος” με τον Προμηθέα να φτάνει στην επικράτηση με 86-65. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ωστόσο είναι αυτή που έχει πάρει προβάδισμα στη μικρή ιστορία των αναμετρήσεων του Πρωταθλήματος αφού νίκησε στις τρεις από τις τέσσερις.

Η μοναδική ήττα της βέβαια ήταν “σκληρή” αφού ήρθε πέρσι με το “βαρύ” 70-40 (Έβανς 12, Φαγιέ και Ρέλεφορντ 11 – Μπένσον 16, Αθηναίου 11) που κατατάσσεται στην πρώτη 20άδα των ηττών με τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Άρης ωστόσο είχε φύγει νικητής στην πρώτη επίσκεψη του στο “Δ.Τόφαλος” στη σεζόν 2016-17 με 89-79 (Μουρ 19, Φαγιέ 17 – Τζένκινς 29π, 8ρ, 4ασ, Ντραγκίτσεβιτς 18).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Πέτρος Γερομιχαλός θα γίνει 2ος σε συμμετοχές Πρωταθλήματος με τον Προμηθέα, φτάνοντας τις 54 και προσπερνώντας τον Μουχάμεντ Φαγιέ.

Πέντε διαδοχικά παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο μετράει ο Ολεξάντερ Λίποβι που είχε τουλάχιστον μία ασίστ και στα οχτώ ματς του φετινού Πρωταθλήματος.

Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί του Προμηθέα στα επιθετικά ριμπάουντ. Είναι με διαφορά η κορυφαία ομάδα της κατηγορίας αφού ανανεώνει κατά μέσο όρο 14,13 επιθέσεις της -ακολουθεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με 11,43- και μάλιστα στο παιχνίδια του περασμένου Σαββάτου είχε 20 επιθετικά ριμπάουντ στη μεγαλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.

ΑΡΗΣ

Πέντε εύστοχα δίποντα μακριά από τα 200 στο ελληνικό Πρωτάθλημα, βρίσκεται ο Γκάρι ΜακΓκί.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 5/22 τρίποντα στις πρώτες έξι αγωνιστικές αλλά μέτρησε 7/12 στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Τρία συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων μετράει η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου αλλα στον αντίποδα είχε σε αυτά (με Περιστέρι Βίκος Cola, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δηλαδή) τουλάχιστον 15 λάθη.

Υποστήριξη: SilkTech