Ο Προμηθέας συνέτριψε τον ΠΑΟΚ 77-63 και ισοφάρισε σε 1-1 (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Απρίλιος 27, 2023 - 12:00πμ
Ισοφάρισε τη σειρά

Ο Προμηθέας μπήκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όντας με την πλάτη στον τοίχο. Κάτι που φάνηκε να τον επιβαρύνει ψυχολογικά στα πρώτα λεπτά. Μόλις όμως έβαλε μαζεμένα περιφερειακά σουτ, όλα άλλαξαν (προς το καλύτερο) στον δρόμο για την εντός έδρας επικράτηση (77-63) και την παράταση στην αγωνία αναφορικά με την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League.

Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν σε Άντονι Κάουαν και Τζορτζ Κόντιτ, σε μια αναμέτρηση που κυριάρχησαν τα άστοχα σουτ (κυρίως τα τρίποντα) και τα λάθη. Από την άλλη πλευρά, ο Τζέιλεν Ράιλι ήταν ο μόνος που απειλούσε με συνέπεια το αντίπαλο καλάθι, δεδομένης της μεγάλης αστοχίας των ασπρόμαυρων.

Η ουσία βέβαια για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου είναι πως πήρε τη νίκη, οδηγώντας την προημιτελική σειρά σε τρίτο παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στην PAOK Sports Arena την Κυριακή 30 Απριλίου.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν ήταν ακριβώς θελκτικά για το φίλαθλο κοινό, δεδομένων των πολλών άστοχων σουτ και των λαθών. Ο Προμηθέας πήρε το προβάδισμα (μικρό βέβαια), για να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +7 (20-13) κυρίως επειδή ήταν συνεπής στο περιφερειακό σουτ (4/9). Όσο κι αν προσπαθούσε ο Φώτης Τακιανός, η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν βελτιωνόταν. Η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων άνοιξε ακόμη περισσότερο (32-19 στο 14') με τον Τζορτζ Κόντιτ να είναι πλέον η βασικότερη πηγή κινδύνων για την άμυνα των φιλοξενούμενων. Εν τέλει, το πρώτο μέρος έκλεισε στο +12 (41-29) για τον Προμηθέα, ενόσω ο ΠΑΟΚ είχε 6/19 δίποντα, 3/12 τρίποντα και 4 ασίστ για 10 λάθη.

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε με παρόμοιο τρόπο, δεδομένου πως τα ποσοστά των παικτών του ΠΑΟΚ δεν βελτιώνονταν επί της ουσίας. Ο Προμηθέας διατήρησε το πάνω χέρι δίχως προβλήματα, ελέγχοντας την κατάσταση μέσα από την άμυνά του. Όσο μάλιστα δεν έδινε δικαιώματα στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν περισσότερο από το -8 (52-44 στο 28'), τόσο πιο ασφαλής ένιωθε. Το +15 (59-44 στο 31') με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ουσιαστικά έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης, με την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου να φτάνει στην επικράτηση και να δίνει παράταση στην αγωνία για την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα - Τζιοπάνος - Αγραφιώτης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-13, 41-29, 57-44, 77-63.

Υποστήριξη: SilkTech