Ο Προμηθέας σήμερα κόντρα στην Καρδίτσα

Παρασκευή, Δεκέμβριος 30, 2022 - 9:57πμ
Σε εξ αναβολής αναμέτρηση

Η Καρδίτσα περιμένει σήμερα (17:00, ΕΡΤ Sports 1) τον Προμηθέα σε ένα από τα δύο αναβληθέντα παιχνίδια της ημέρας που θα ρίξουν την αυλαία της Basket League για το 2022. Πρόκειται για ματς που διεξάγεται στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 31ου επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό από τον Ολυμπιακό και ο Προμηθέας από το Περιστέρι bwin.
Η Καρδίτσα έχει περιοριστεί στη μία νίκη ως τώρα στο Πρωτάθλημα, εκείνη που σημείωσε επί του Κολοσσού H Hotels στις 15 Οκτωβρίου. Έκτοτε υποχρεώθηκε σε επτά διαδοχικές ήττες που την έχουν περιορίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στη διάρκεια αυτού του αρνητικού σερί, η νεοφώτιστη ομάδα είχε παθητικό μικρότερο των 80 πόντων μόνο μία φορά, στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα Carna ενώ στα υπόλοιπα έξι παιχνίδι δέχτηκε από 81 (Λαύριο Megabolt) μέχρι 102 πόντους (Περιστέρι bwin).
Ο Προμηθέας μπήκε στη φετινή Basket League με το διπλό στο Λαύριο και στη συνέχεια μέτρησε τέσσερις διαδοχικές, εκτός έδρας ήττες. Έχασε κατά σειρά από τον Κολοσσό H Hotels, τον ΠΑΟΚ mateco, την ΑΕΚ και το Περιστέρι bwin. Στις έξι προηγούμενες σεζόν του στην Basket League, ο Προμηθέας είχε μακριά από το «Δ.Τόφαλος» για την κανονική περίοδο δύο φορές θετικό πρόσημο αποτελεσμάτων (2017-18 και 2020-21), μία φορά ισορροπημένο ρεκόρ (2019-20) και τρεις φορές αρνητικό πρόσημο (2016-17, 2018-19 και 2021-22).
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Με αυτόν τον αγώνα θα αρχίσει να γράφεται η μεταξύ των δύο ομάδων ιστορία, ωστόσο ο Προμηθέας έχει δημιουργήσει μία καλή παράδοση στα παιχνίδια του στη Θεσσαλία απέναντι στη Λάρισα, τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο και τα Τρίκαλα BC Aries.
Στις οχτώ επισκέψεις της σε θεσσαλικές πόλεις (Λάρισα, Τρίκαλα), η ομάδα της Πάτρας σημείωσε πέντε νίκες έχοντας...
*2-3 με τη Λάρισα
*1-0 με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο
*2-0 με τα Τρίκαλα BC Aries

Υποστήριξη: SilkTech