Ο Προμηθέας 97-84 τον Ιωνικό

Δευτέρα, Οκτώβριος 17, 2022 - 9:23πμ
Ο Τζο Γιανγκ σημείωσε 34 πόντους (!) και έδωσε τη νίκη

Φοβερός και τρομερός ήταν ο Τζο Γιανγκ κόντρα στον Ιωνικό, καθώς σημείωσε 34 πόντους (!) και έδωσε τη νίκη στον Προμηθέα με 97-84 για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League.
Κορυφαίος ήταν σαφέστατα ο Αμερικανός και 4 ριμπάουντ που μάζεψε στον αγώνα. Ακολούθησε ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ. Καλή εμφάνιση έπραξε και ο Άρνολντας Κουλμπόκα με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ σε ένα αρχοντικό νταμπλ-νταμπλ.
Στην αντίπερα όχθη, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης κινήθηκε στα όρια του τριπλ-νταμπλ με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες. Ακολούθησε ο Νίκος Αρσενόπουλος με 19 πόντους και 5 ασίστ. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μέτρησε 10 πόντους και 5 ασίστ.
Το ματς
Στην πρώτη περίοδο αμφότερες οι ομάδες επικεντρώθηκαν στα δυνατά τους... χαρτιά προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Προμηθέας με μία πληθωρική αρχή, ισοστάθμησε την ορμή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα με 23-19 και θέλησαν να διατηρήσουν το πάνω χέρι στο υπόλοιπο του αγώνα.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα από τη Νίκαια ξεκίνησε δυναμικά και με πέντε σερί πόντους απέκτησε ένα πολύτιμο +9 (28-19). Παρόλα αυτά, ανεξήγητα το μομέντουμ χάθηκε και το σύνολο του Μάκη Γιατρά με σερί 6-0 έφερε το ματς σε απόσταση μίας επίθεσης. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά με δύο τρίποντα του Νίκου Γκίκα και δύο εύστοχες βολές του Βασίλη Μουράτου, ο Προμηθέας στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 49-41.
Στην επανέναρξη συνεχίστηκε το ίδιο έργο για τους γηπεδούχους, που κατόρθωσαν δια χειρός Τζο Γιανγκ να πάρουν διψήφια διαφορά και να τη διαχειριστούν σωστά έως μέχρι το τέλος της περιόδου.
Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Προμηθέας ήταν ασταμάτητος επιθετικά και σύντομα ανέβασε στις παρυφές του +20 (84-66). Από εκεί και πέρα, όλα έγιναν πιο απλά. Η ομάδα του κόουτς Γιατρά έριξε ταχύτητες προς το τέλοςν και πήρε το ροζ φύλλο της αναμέτρησης με 97-84.
Τα δεκάλεπτα: 19-23, 49-41, 73-61, 97-84

Υποστήριξη: SilkTech