Ο Προμηθέας 2014 πρωταθλητής της Α1 ΕΣΚΑ-Η

Τετάρτη, Απρίλιος 13, 2022 - 7:30μμ
Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν οι «Προμηθείς» έκαναν το χρέος τους απέναντι στα Αραχωβίτικα

Με τον πιο γλυκό τρόπο ολοκληρώθηκε το συγκλονιστικό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η για τον Προμηθέα 2014, ο οποίος επωφελήθηκε από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και έκοψε πρώτος το «νήμα», κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή. Μια σημαντική επιτυχία για τον σύλλογο, αν σκεφτεί κανείς πως την ομάδα του Ανδρέα Μελιγδή την απαρτίζουν Έφηβοι παίκτες που βγαίνουν από τα...σπλάχνα του συλλόγου και από το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ». Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν οι «Προμηθείς» έκαναν το χρέος τους απέναντι στα Αραχωβίτικα και λίγο αργότερα έλαβαν το «δώρο» από την Απολλωνιάδα, η οποία κέρδισε τη Γαλήνη και της στέρησε τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τον τίτλο. Την άνοδο στη Γ' Εθνική εξασφάλισε ο Έσπερος ΑΟΠΑ, καθώς ο Προμηθέας 2014 δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε Εθνική κατηγορία. Με νίκη ολοκλήρωσε τη σεζόν και ο Παναχαϊκός, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του ΣΕΦΑ και τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος.
ΑΣ Αραχωβιτίκων - Προμηθέας 2014 57-75
Δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στο «Δ. Τόφαλος», απέναντι στον σύλλογο των Αραχωβιτίκων η ομάδα του Ανδρέα Μελιγδή, σε ένα παιχνίδι που πιστοποίησε τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Με Βασιλείου, Πλώτα και Κουρέπη να ηγούνται στο επιθετικό κομμάτι, οι «Προμηθείς» έχτισαν από το Α' ημίχρονο μια διαφορά ασφαλείας (28-45), η οποία τους επέτρεψε να κάνουν διαχείριση του παιχνιδιού στο Β' μέρος, χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα. Με αυτή τη νίκη οι «πορτοκαλί» έφτασαν τις 18 σε 22 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και λίγο αργότερα έμαθαν τα...ευχάριστα μαντάτα από την Περιβόλα, όπου η Απολλωνιάδα κέρδισε την Γαλήνη σε φινάλε - θρίλερ (69-68), αποτέλεσμα που έφερε το νεανικό σύνολο του Προμηθέα 2014 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-23, 28-45, 46-60, 58-75

Παναχαϊκός - ΣΕΦΑ 58-42
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν και ο Παναχαϊκός, ο οποίος έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ απέναντι στο ΣΕΦΑ και έφτασε στην άνετη νίκη, κλείνοντας το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η με ρεκόρ 13-9. Οι «νερατζούρι» με αυτό το αποτέλεσμα σφράγισαν την 5η θέση, η οποία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το γόητρό τους, καθώς μετά τον πολύ μέτριο πρώτο γύρο, ακολούθησε μια πορεία πρωταθλητισμού, με τους παίκτες του Κώστα Χουντή να κάνουν εξαιρετικό «φίνις». Στον αντίποδα, η ομάδα της Ανδραβίδας ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 9η θέση, με ρεκόρ 9-13.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-7, 31-16, 46-31, 58-42

Υποστήριξη: SilkTech