Ο πρόεδρος της Αταλάντα και η Πάτρα

Τετάρτη, Ιανουάριος 6, 2021 - 1:29μμ

Κλειστό και άδειο από εμπορεύματα είναι το τελευταίο διάστημα το υποκατάστημα της Nike στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα προκαλώντας ερωτηματικά για την "τύχη" του και για το αν πρόκειται για προσωρινή η μόνιμη διακοπή λειτουργίας ή υπάρχει πλάνο για ανακαίνιση και μεταφορά αλλού.

Την θλιβερή εικόνα αντικρίζουν οι Πατρινοί σχεδόν από το τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το κατάστημα πρόκειται να ξανανοίξει διατηρώντας την επωνυμία του και τα είδη του δημοφιλούς αθλητικού κολοσσού. Η νέα εμπορική διεύθυνση θα κρατήσει το πατρινό κατάστημα στην ίδια θέση και το επόμενο διάστημα οι πόρτες θα ξανανοίξουν με την εαρινή collection. Πλέον βέβαια δεν θα ανήκει στον όμιλο της Follie αλλά στον ιταλό αντιπρόσωπο της Nike. Πρόκειται για τον πολύ γνωστό και πλούσιο επιχειρηματία και επενδυτή Αντόνιο Περκάσι, πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αταλάντα. Ο 67χρονος businessman έχει παίξει και ο ίδιος ποδόσφαιρο και είναι μεγάλο όνομα στον αθλητισμό, τη μόδα και την εστίαση. Επικεφαλής της εταιρείας χαρτοφυλακίου Odissea, δραστηριοποιείται στα καλλυντικά (Kiko), στο franchise ρούχων, στον αγροτροφικό κλάδο, στα εμπορικά κέντρα και σε μια αλυσίδα εστιατορίων που ειδικεύονται στην polenta. Καταπιάνεται επίσης με την εγκατάσταση στην Ιταλία εμπορικών σημάτων όπως Zara και Starbucks. Διαχειρίζεται περισσότερα από 1.000 καταστήματα, έχει περισσότερους από 9.000 υπαλλήλους  διεθνώς και η προσωπική περιουσία του υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, καθιστώντας τον τον 35ο πλουσιότερο άνθρωπο στην Ιταλία (σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes 2020). 

Ο όμιλός του θα "αποκαταστήσει" το Nike της Πάτρας μέσα στους επόμενους δυο - τρεις μήνες. Αναμένεται λοιπόν ανακαίνιση και νέο προσωπικό. 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

* Της Άντυς Μπακοπούλου
 
 
Υποστήριξη: SilkTech