O πρόεδρος ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελ/ννήσου Ν. Μπαλάσης υποδέχεται το Run Greece

Σάββατο, Σεπτέμβριος 24, 2022 - 8:00πμ
Το μήνυμα του

O Πρόεδρος ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου Νικόλαος Μπαλάσης σε μήνυμά του υποδέχεται στην Πάτρα στο Run Greece: "Κυρίες και κύριοι, φίλοι και φίλες του δρομικού κινήματος,

Το δρομικό κίνημα συνεχώς αυξάνεται και βελτιώνεται. Το όφελος είναι τεράστιο. Η άθληση συμβάλλει αποδεδειγμένα στην καλή υγεία έχοντας θετική επίδραση όχι μόνο στο μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα αλλά και στην ενίσχυση ψυχικών και σωματικών διεργασιών. Τα δυο τελευταία   χρόνια με την υγειονομική κρίση ένας μεγαλύτερος αριθμός ατόμων βρήκε διέξοδο στην άθληση ικανοποιώντας την ανάγκη της ελεύθερης κίνησης και έκφρασης.

Με την καθιέρωση  του “Run Greece“ από το 2013 σε 7 περιοχές της χώρας θεσμοθετήθηκε με τον καλύτερο  τρόπο ένας αγώνας  που δίνει το δικαίωμα έκφρασης στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και στον άνθρωπο του καθημερινού στρες της  σύγχρονης έντασης της ζωής. Μέσα από έναν πολύ καλά οργανωμένο αγώνα,  με  την υποστήριξη του Α΄ και Β΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (της Περιφέρειας  και του Δήμου) και την εγγύηση του πλέον αρμόδιου φορέα, που δεν είναι άλλος από τον  ΣΕΓΑΣ, μεγιστοποιεί την ανταποδοτικότητα προσφέροντας πολλαπλές καλύψεις στους συμμετέχοντες. Οι καλύψεις  δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ορθή κρίση, την ασφάλεια και την υγεία αλλά και με πλείστες άλλες παροχές για έναν ιδανικό αγώνα μέσα στην πόλη. Θα ήταν ευχής έργον η καθιέρωση ανάλογων τακτικών λαϊκών τοπικών αγώνων, συχνότερα στη διάρκεια του έτους, με τη συνεργασία αθλητικών φορέων, της πολιτείας  και του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας αυτός έχει το αποκλειστικό νόημα της έκφρασης του δικαιώματος της νίκης μόνο και μόνο με τη συμμετοχή αφού είναι μια νίκη ελπίδας για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Είναι μια διοργάνωση που δίνει μια ξεχωριστή όψη στην πόλη μας  και  την ξεσηκώνει να κατακτήσει το ιδανικό του αθλητισμού δίνοντας ένα όμορφο χρώμα στην ζωή μας.  

Ο κλασικός αθλητισμός μέσα και από τον αγώνα του Run Greece Πάτρας 2022“ με την πολύτιμη και απαραίτητη βοήθεια της πολιτείας και τη συμπαράσταση υπηρεσιών, εθελοντών  και ιδιωτών συμβάλλει έτσι ώστε η κοινωνία να ξεπεράσει τις σημερινές συνεχιζόμενες δύσκολες καταστάσεις της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης μακριά από  παραμορφώσεις του αθλητικού ιδεώδους βοηθώντας τη νεολαία, και όχι μόνον, να δημιουργήσει ένα σωστό τύπο ανθρώπου που μαθαίνει να αγωνίζεται για μια ελεύθερα σκεπτόμενη  κοινωνία και ένα καλύτερο τρόπο ζωής. Ο αγώνας αυτός  θα πραγματοποιηθεί με όλα τα δυνατά μέσα και με την κατά γράμμα εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων της πολιτείας συμβάλλοντας στην ασφάλεια των αγωνιζομένων απέναντι στην Πανδημία.  

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο μας για την υποστήριξη αλλά και τους  εθελοντές και τις διάφορες υπηρεσίες που κάθε χρόνο με τη συνεισφορά τους δημιουργείται αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στον αγώνα Run Greece της Πάτρας.

Υποστήριξη: SilkTech